Turneringer på Jeløy siste helg

Forrige helg arrangerte MTK Moss Åpen U16 for spillere mellom 12 og 16 år. Totalt 16 gutter og 9 jenter var påmeldt til turneringen.

For guttene ble de fire beste seedet i hovedturnering, og alle spillere som tapte sin første runde fikk sjansen til å delta i bonus-turnering. Når det gjelder jentene, derimot, begynte 9 å spille i tre gruppespill i round robin med en seedet spiller og to andre spillere i hver gruppe. Den beste av de innledende rundene og den beste andre av de tre gruppene flyttet deretter inn i et felt på fire.

Bland guttene måtte både nr. 1-seedet Eivind Rise fra Snarøya og Jarle Rosskamp fra MTK trekke seg fra kampen i andre runde. Mens Eivind Rise kunne ikke starte kampen pga skade fikk Jarle Rosskamp voldsomt magebesvær underveis i kampen. I semifinalen møtte deretter følgende spillere: Alexander Panev fra Vestre Bærum TK tapte mot Max Haakenstad fra Njård med 2:6 2:6 i den første semifinalen og  Karl Rådahl fra Blommenholm og Sandvika TK vant mot Axel Eskeland fra Snarøya TK med 6:0 7:6 i den andre semifinalen. Den spennende finalen vant etter godt spill Max Haakenstad med 7:6 6:3 og avgjorde turneringen fortjent for seg selv. I finalen i bonusturneringen vant William Heggløv fra Njård mot Carl Sødergren (Sverige/MTK) med 6:2 6:2.

Når det gjelder U16 jentene kvalifiserte seg Celine Lindseth fra Stabekk TK og Isidora Stankovic fra Furuset Tennis IF til den første semifinalen og Amanda Sikela fra Golia TK og Nora Christi fra Stabekk TK til den andre semifinalen. Isidora avanserte med 2:6 6:4 10:6 og Nora med 6:2 6:2 til finalen. Turneringsseieren ble endelig fortjent med et sterkt og rettferdig spill Nora Christi med 6:2 6:4 i finalen.

På grunn av mer enn 7 walkovers spredt over turneringen på grunn av sykdom, kunne turneringen gjennomføres raskere enn forventet og ble heldigvis ikke avbrutt eller til og med avsluttet av lysfeilen på grunn av en feil i en av hovedsikringene for tennisanlegget. Til tross for at elektrikeren rask stilte opp søndag ettermiddag og mandag morgen, kunne dessverre ikke Serie Liga søndag kveld gjennomføres som planlagt. Serie Liga vil imidlertid foregå som vanlig fra neste søndag fra klokken 18. Forrige søndags runde vil da bli gjort opp.

Author