Ole Jørgen Henæs triumferer med 2 titler under veteran-NM

Strålende suksess for Moss Tennisklubb under de norske veteranmesterskapene

Asker, 16. august 2023 – Årets norske veteranmesterskap var virkelig en triumfferd for Ole Jørgen Henæs fra Moss. Tennisspilleren sikret seg hele to titler ved å mestre finalerundene både i singel- og dobbelkonkurransen på en suveren måte.

I dobbelkonkurransen konkurrerte Ole sammen med Geir Sjøberg fra Ullern i herreklassen 55+. Som det andre seedede laget i en åtte-manns-konkurranse, overbeviste de fra starten av. I semifinalen beseiret de Sverre Hagen og Christian Steen i en overbevisende forestilling uten å gi fra seg et eneste spill. Finalen mot førsteseedede motstandere, Thomas Pettersen fra Snarøya og Hans Hauf Wold fra Stabekk, utviklet seg til en spennende kamp. Spesielt første sett krevde alt av spillerne. En spektakulær tie-break, som til slutt endte med spennende 17-15, satte kronen på verket. Med en imponerende innsats sikret Ole og Geir til slutt seieren med 7-6 (17-15) og 6-2.

I singelkonkurransen for herrer 55+ konkurrerte Ole mot sterk konkurranse fra 17 deltakere fra hele Norge. Som den andre seedede spilleren i en 32-manns-konkurranse, viste han tidlig sitt talent. Etter en første runde med bye, møtte han Henrik Baumann fra Holmenkollen i åttendedelsfinalen og ga ham ingen sjanse med en klar seier på 6-2, 6-0. Også i kvartfinalen overbeviste Ole med en klar seier på 6-1, 6-0 mot Bjørn Rudjord fra Nordstrand. I semifinalen leverte han en imponerende kamp mot tredjeseedede Øystein Havang fra Sandefjord og sikret seg plassen i finalen med en seier på 6-4, 6-2.

Finalen mellom de to beste i aldersklassen ble en spennende affære, da Ole møtte den førsteseedede svensken Børje Peter Eriksson, som hadde tatt tittelen fra ham i fjor. Men Ole viste sin styrke og triumferte i en nervepirrende kamp med en sluttsum på 6-4, 6-3.

Ole Jørgen Henæs uttrykte sin glede og respekt for medspilleren etterpå:

«Etter en god treningssommer fikk jeg i dag revansje over Peter Eriksson i singlefinalen i veteran NM på grus i Asker. Med gode mentale forberedelser følte jeg at jeg klarte å holde fokus på de rette tingene gjennom kampen, selv om den svingte frem og tilbake. I kamper (og treninger) med gode Peter Eriksson vet jeg at det må graves dypt og det var jeg forberedt på. Det endte 6/3-6/4. Spenningsnivået hos meg ga utslag i konstant uvanlig høy puls, og jeg er glad for at det denne gang IKKE gikk til et avgjørende sett.»

Moss Tennisklubb gratulerer Ole Jørgen Henæs hjertelig med hans imponerende prestasjoner under veteran-NM. Gratulerer med dobbel gull!

 

Author