NTV NM Masters (NM Veteran): Ole Jørgen vinner! – neste uke NM for spiller under 19

Norske Tennisveteraner samlet seg i Oslo fra 8. til 11. mars 2024 for å delta i NTV NM Masters, en turnering som feiret erfarne spillere og deres lidenskap for tennis. Med hele 47 turneringer og en imponerende påmelding på 293 deltakere fra en aldersgruppe på 30 til 99 år, var dette en begivenhet som virkelig fremhevet den vedvarende entusiasmen for tennis blant norske veteraner.

Arrangementet fant sted på Oslo Tennisarena og Heming Tennishall, og Moss Tennisklubb var representert av Sovi, Birgitte og Ole Jørgen. Dessverre måtte begge damene gi tapt etter tøffe og jevne kamper. Men det var Ole Jørgen Henæs fra Moss Tennisklubb som virkelig skilte seg ut i turneringen. Han imponerte med en rekke sterke resultater og måtte bare gi tapt i finalen i double.

I kvartfinalen av herredoublen i aldersklassen 55+ deltok Henæs sammen med sin partner Anders Emil Geilvoet Hegre. Duoen leverte en imponerende forestilling og beseiret motstanderne sine, Sverre Kristian Hagen og Per Ørnulf Steen, med en klar seier på 6-1, 6-0 i Oslo Tennisarena.  Ole spilte semifinalen av herredoublen på siste søndag, denne gangen mot Christian Horn og Arve Sjølstad som partner. Duoen viste en imponerende forestilling og vant den spennende kampen med 6-7, 7-5, 10-8, noe som sikret dem en plass i finalen. I finalen av herredoublen i aldersklassen 55+ kjempet Henæs sammen med Hegre mot duoen Nils Peter Fredrik Jetzel og Hans Henrik Hauff Wold. Til tross for at Henæs og Hegre gjorde en sterk innsats, tapte de knapt med 6-4, 6-7, 10-2 på i Heminghallen.

Han møtte Roar Horn og sikret seg en overbevisende seier med 6-1, 6-o i første single kampen. Også i kvartfinalen av herresingelen viste Henæs frem sin klasse. Mot Asbjørn Helgeland dominerte han spillet og vant suverent med 6-2, 6-2, igjen i Heminghallen. I semifinalen av herresingelen møtte Henæs Hans Erik Horn. Med en dominerende forestilling på banen vant han kampen med 6-0, 6-1 og sikret seg dermed en plass i finalen. I det avgjørende oppgjøret i herresingelen møtte Henæs Halvor Persson. Det var en hardt omstridt kamp, men Henæs holdt nervene i sjakk og vant med 6-1, 7-5 på Bane 9 i Oslo Tennisarena, for å sikre seg tittelen som norsk mester i herresingelen i aldersklassen 55+.

Etter en imponerende innsats fra Ole Jørgen Henæs, kunne Moss Tennisklubb juble for deres nye NM-mester og runner-up. Vi gratulerer!

I kommende uke starter NM i Bergen og Stavanger for ungdommene. Gabriele reiser som trener allerede før onsdag for å støtte Jovan i kvalifiseringen for single og double U14. Lotta møter den tredje seedede Ronika fra Nordstrand i første runde av hovedturneringen for 14-åringer og deltar deretter i double fra søndag. Andrea spiller også sitt første rundeoppgjør i hovedrunden for U19 i Bergen på lørdag. Vi ønsker våre konkurransespillere lykke til med sine kommende kamper.

Oversikten over vinnerne i veteranspillet er tilgjengelig for interesserte:

Herrenes singlekategorier hadde en rekke imponerende prestasjoner. I klassen for herrer single 30/35+ gikk Jeremy Jonathan Henry seirende ut, etterfulgt av Filip Johansen Westgaard og Mathias Brown Anderson Hippe. Narciso Harald Reyes Rygh dominerte klassen for herrer single 40+, mens Marcus Andresen stakk av med seieren i klassen for herrer single 45+. Gaute Eie vant klassen for herrer single 50+, mens Ole Jørgen Henæs var den beste i klassen for herrer single 55+. Nils Peter Fredrik Jetzel tok hjem seieren i klassen for herrer single 60+, og Jørgen Christian Hauge vant klassen for herrer single 65+. Terje Persson og Gunnar Tobias Gürrich var seierherrene i klassene for herrer single 70+ og 75+ henholdsvis, mens Kjell Worren og Sverre Fridemann Worren gjorde det sterkt i klassene for herrer single 80+ og 85+. Eduard Irgens imponerte i klassen for herrer single 90+.

På damesiden var det også imponerende prestasjoner. Caroline Elisabeth Ullring vant klassen for damer single 40/45+, mens Toril Anette Haugan stakk av med seieren i klassen for damer single 50+. Suzanne Malmberg Amundsen og Astrid Elisabeth Sunde dominerte henholdsvis klassene for damer single 55+ og 60+. Kaia Beck Engebretsen var den beste i klassen for damer single 65+, mens Ellen Juel tok seieren i klassen for damer single 70+.

I tillegg til singelturneringene, var det også spennende dobbelkamper. Blant de mange vinnerne var Gaute Eie og Thomas Erling Petersson som vant herredouble i klassen 50+, og Nils Peter Fredrik Jetzel og Hans Henrik Hauff Wold som dominerte i herredouble i klassen 55+. Astrid Elisabeth Sunde og Cathrine Vigander vant damedouble i klassen 55+, mens Ellen Martine Holwech og Ragnhild Mellbye tok seieren i mixed double i klassen 65/70+.

Norske Tennisveteraner og alle involverte organisasjoner og frivillige fortjener ros for den vellykkede gjennomføringen av dette arrangementet.

Author