To sølv i NM-avslutningen i Frognerparken

Jacob Krefting tapte singlefinalen mot Casper Christensen med 1/6, 3/6 og måtte nøye seg med sølv i NM 16 år.  Casper vant fortjent etter å ha vist godt spill gjennom hele turneringen.  Bortsett fra i 1. runde der han reddet matchballer imot, har han hatt god kontroll, vært nøyaktig og gjerrig og gitt bort svært få poeng.  Også i finalen gjorde han lite feil og gode valg, mens Jacob dessverre hadde en dag der det ble alt for mange upressede feil.  Da han gikk opp til 3/2 i 2. sett, så det et øyeblikk lovende ut for MTK-spilleren.  Casper var tydelig frustrert på sidebyttet, men så fikk han raskt 4/3 ledelse og deretter 6/3 og NM-tittelen etter 1 time og 38 minutter.  I doublefinalen ble det et nytt MTK-tap mot heltente Felix Nordby/Ole T. Lepsøe.  Kampen endte 4/6, 1/6 etter en blek MTK-forestilling, og Felix og Ole Tinius tok dermed tilbake NM-tittelen etter at Jacob og Jonathan vant double innendørs i deres fravær.  
Mens Jonathan har vært i NM-finale i single tidligere, var dette Jacobs første NM-finale i single.  Måten han kjempet seg gjennom både kvart- og semifinalen var imponerende.  Begge har valgt Kirkeparken og base i Moss TK i sin videre satsing, og klubben håper at ønsket om gull og videre framganger kommer til å prege både Jonathans og Jacobs treningsarbeid i de neste og avgjørende årene. 

Følg med på kampoppsett, tablåer og resultater fra NM i Frognerparken HER

Mange flere bilder fra NM i Frognerparken finner du på NTF Facebook

16.08.2018: Jacob vant semi over Jonathan i NM 16 år.  Jacob Krefting gikk seirende ut av en tøff og velspilt semifinale mot klubbkamerat og doublepartner Jonathan Berling.  Kampen endte 6/4, 6/4  etter 2 timer og 6 minutter, og bød publikum på variert og underholdende tennis.  Begge MTK-erne spilte sin beste NM-kamp hittil, men Jacob var sterkest på slutten av begge settene og vant fortjent.  Etter en times pause spilte de to doublesemifinale sammen mot Bakken/Foss og vant 7/6(4), 4/6, 10-6 etter en spillemessig variabel prestasjon der verken Jacob eller Jonathan kom opp mot sitt aller beste (aldri lett etter å ha spilt single mot hverandre samme dag).  Dermed er Jacob klar for to finaler i morgen.  I singlefinalen møter han Casper Christensen ca. kl. 12, og deretter blir det altså doublefinale sammen med Jonathan mot Lapsøe/Nordby ca. kl. 14 (avhengig av hvor lang singlefinalen blir).  Jacob har spilt mot Casper 10 ganger tidligere og vunnet 5 ganger.  Casper har spilt veldig godt i både kvart- og semifinale og virker å være i god form.  Lepsøe/Nordby har spilt godt og vunnet lett i samtlige doublekamper.  Alt tyder på at det går mot en finaledag med to jevne og spennende kamper for alle som heier på MTK.   

Følg med på kampoppsett, tablåer og resultater fra NM i Frognerparken HER

Mange flere bilder fra NM i Frognerparken finner du på NTF Facebook

14.08.2018: Jacob og Jonathan klare for semifinale i single og double i NM 16 år.  Jonathan Berling slo Albert Porsmyr Hansen med 6/2, 6/2 og hadde god kontroll, mens Jacob Krefting nedkjempet Ole T. Lepsøe med 6/7(4), 6/3, 6/4 i dagens lengste kamp (3 timer 26 min) i Frognerparken i dag.  Dermed møtes de to i onsdagens semifinale – og MTK er sikret en finalist i NM 16 år.  Ine Pedersen måtte derimot se seg slått av Hedda Gurholt i sin kvartfinale og hennes NM 2018 endte dermed med en 5. plass.  Dagens siste kamp med MTK-erne gikk i double der Jonathan/Jacob gikk videre til semifinale etter 7/5, 6/4 over Simon Braathu/Kristoffer Ståhlbrand i en sjeldent svak kamp.  MTK-erne virket absolutt ikke nullstilte etter dagens singlekamper, men det regner vi med at de er når singlesemifinalene starter kl. 12 i morgen.  Det samme gjelder for den påfølgende doublekampen mot Bakken/Foss som begge er ute av single og sikkert er dobbelt så tente på en finaleplass i double.

13.08.2018:  Ine, Jacob og Jonathan videre i NM 16 år.  De tre MTK-spillerne viste klasse og vant sine singlekamper med klare sifre også i i 2. runde som ble spilt i dag.  I tillegg vant Jacob/Jonathan enkelt i 1. runde i double.  At Jacob og Jonathan vant i dag var forventet, mens det knyttet seg mer spenning til Ine som slo 7.seedete Jenny Gjøs med klare 6/1, 6/3.  Det ble altså nok en grei dag for våre tre spillere, men i morgen blir det tøffere for alle tre.   Jacob (seedet nr. 2) og Jonathan (seedet nr. 4) spiller kl. 12:00 og møter henholdsvis Ole T. Lepsøe (seedet nr. 6), og Albert P. Hansen.  Ole Tinius er på sitt beste en meget vanskelig motstander, og selv om Jacob vant i siste møte blir det veldig spennende å se hvordan det går i morgen.  Albert Porsmyr Hansen har allerede slått ut en seedet spiller, og kommer nok til å satse alt på å gjøre det igjen.  Ine er useedet og ca. kl. 13 møter hun 4. seedede Hedda Gurholt i en kamp der hun igjen slipper å være favoritt.  MTK-dagen avsluttes med double kl. 16 der Jacob/Jonathan (seedet nr.1) er favoritter mot S. Baathu/K. Ståhlbrand.

12.08.2018:  Ine, Jacob og Jonathan er igang med NM 16 år.  NM senior er over, men i dag innledet MTKs tre 2002-spillere Ine Pedersen, Jacob Krefting og Jonathan Berling NM for 16-åringer i Frognerparken med hver sin singleseier.  Alle kamper ble vunnet med 2-0 i sett uten alt for store problemer.  Mandag spilles 2. runde, og da møter alle tre sterkere motstand.  

10.08.2018:  Jonathan/Jacob og Jonathan D. måtte nøye seg med 5. plasser i NM senior.  I dag var det slutt for MTK-spillere under senior-NM i Frognerparken.  Dagens kamper ble spilt under veldig vanskelige vindforhold, men Jonathan Berling/Jacob Krefting fikk ikke bakoversveis i møtet med de tidligere Norgesmestrene i doubleklassen Gaute Eie/Øystein Steiro.  Mens Jonathan Dalnoki og Alisdair Munroe tapte klart for Buhllar/Hawken viste klubbens lovende 16-åringer igjen at de er i positiv utvikling da de presset sine 2. seedete motstandere til tiebrak i 2. sett etter å ha hatt 3 settballer og således var kun et vindkast fra matchtiebreak.
Men NM er ikke over!  Nå blir det en treningsdag på hjemmebane for Jacob, Jonathan samt Ine Pedersen før hovedturneringene i 16-årsklassen starter på søndag.   

09.08.2018: Victor Durasovic for god for Jacob. Jacob Krefting kom som ventet til kort mot 1. seedete Victor Durasovic da 2. rundekampen fortsatte i dag.  Det ble 6/1, 6/1 til Victor, men Jacob rakk å vise glimt av sitt beste i enkelte dueller og høstet fortjente godord etter kampen.  Det ble noen vinnere både med serve, forehand og backhand og noen tøffe dueller der han matchet Victor godt, men ikke ofte nok.  Jacob har «power» – som Victors trener sa etter kampen – men på dette nivået mangler han naturlig nok den stabiliteten man bare kan få gjennom enda noen tusen timers treningsarbeid.  Den treningen har Victor (21 år og nr. 380 på ATP-rankingen) allerede lagt ned, og det syntes i dag.  På ettermiddagen tapte Fredrik Øyan Moe/Minka A. Borg i semifinalen i mixed double for Edvard P. Hansen/Emily Kahrs med 5/7, 5/7.  Edvard og Emilie vant etterpå mixedfinalen og tok dermed NM-tittelen.  Vi gratulerer Fredrik med 3.plassen.  Dermed er det bare herredouble igjen for MTK-spillerne Jacob Krefting/Jonathan Berling og Jonathan Dalnoki i morgen ettermiddag.

08.08.2018: Jacob, Fredrik, Jonathan og Jonathan fremdeles med i NM!  Nei, det ble ikke sensasjon på sensasjon, men regnet satte i dag en stopper for mange kamper under NM i Frognerparken.  Fredrik Øyan Moe tapte sin 2. runde single mot 2. seedete Simen Sunde Brattholm som vant fortjent med klare sifre i en kamp der Fredrik slet med serven og ble presset over på defensiven også i egne servegame.  Fredrik siste sjanse er dermed mixed double – utsatt i dag, spilles torsdag.  Jacob spilt ett og et halvt game mot toppseedete Victor Durasovic, ligger under med 0-1 og skal spille videre i torsdag morgen kl. 10.  Alle doublekampene ble utsatt til fredag.  Dermed lever NM videre for flere MTK-spillere.

07.08.2018: Jacob, Fredrik, Jonathan og Jonathan videre i NM.  Jacob Krefting og Fredrik Øyan Moe gikk videre i single i NM i dag.  Jacob slo Thomas Linge med 7/5, 6/3 mens Fredrik slo Leif Gabrielsen med 7/5, 1/6, 6/4.  Sterk innsats og mye bra spill av begge MTK-erne som dermed er å finne blant de 16 siste spillerne i singleklassen i morgen.  Begge får sterk motstand og gir favorittstempelet til sine motstandere som er seedet nr. 1 og 2 i turneringen – nemlig Victor Durasovic og Simen Sunde Bratholm.  I dameklassen måtte søstrene Pedersen dessverre se seg slått i 1. runde.  Ine tapte klart for Lilly Håseth (seedet 3-4) mens Mina tapte for Lillian Gabrielsen (seedet 5-8) med knappest mulig margin i tiebreak i 3. sett etter å ha reddet 8 matchballer – 2/6, 6/4, 6/7(7).  I double gikk Jacob og Jonatahn enkelt videre og spiller dermed kvartfinale i  morgen mot seedet nr. 2  Gaute Eie/Øystein Jr. Steiro som slo ut Fredrik Øyan Moe/Eirik Grøner med 6/3, 6/4 i dag. Det blir garantert vanskelig for MTK-juniorene.  Jonathan Dalnoki er også klar for doublekvartfinale sammen med sin makker Asidair Munroe etter seier med 10/8 i supertiebreak over Erik Bogen/Nikolai Ødegaard.  

06.08.2018: NM hovedturnering med MTK-spillere i Frognerparken.  Tirsdag er det klart for 1. runde i single og double i både dame- og herreklassen.  For de som heier på Moss er det verdt å merke seg at både Ine og Mina Pedersen, Fredrik Øyan Moe, Jacob Krefting samt Jonathan Berling og Jonathan Dalnoki skal i aksjon.  Vi oppfordrer alle som har anledning til å se på spillelisten og komme og støtte mossingene.  Hovedturneringen i NM i tennis i Frognerparken tyvstartet for øvrig i dag med to runder med Mix double.  Eneste MTK-spiller i aksjon her var Fredrik Øyan Moe som sammen med Minka Alexandra Borg er seedet nr. 2 og dermed slapp med en kamp der de gikk kontrollert videre. 

05.08.2018: Fredrik slo Jonathan i dagens kvalfinale.  Etter et jevnt og velspilt 1. sett med høyt tempo fikk Fredrik Øyan Moe et lite overtak over Jonathan Berling og med god uttelling i 2. sett ble det 6/4 6/0 til Fredrik.  I doublekvalfinalen måtte Stian Koch/Nicholas Tvedt se seg slått med 3/6, 4/6 mot Leif Gabrielsen/Carl-William Grant.  Trøsten får bli at dette var parets beste kamp i kvalifiseringen.  I morgen blir det en treningsdag i Moss før hovedturneringen som starter på tirsdag.  

04.08.2018. Fredrik, Jonathan og Stian vant i Frognerparken i dag:  Fredrik Øyan Moe, Jonathan Berling og Stian Koch vant igjen på 2. dag i NM i Frognerparken i dag.  Fredrik og Jonathan avanserte til kvalfinale i single der de møter hverandre søndag.  Dermed er enda en mossespiller klar for hovedturneringen, men hvem?  Fredrik slo Henrik Melbye med 7/5, 6/2 etter litt slurv i 1. sett, mens Jonathan vant 6/3, 6/1 over Christian August Foss etter å også han spilte seg opp utover i kampen.  Stian Koch tok seg til kvalfinale i double sammen med Nicholas Tvedt med 6/4, 6/4 over Henrik A og Jon A. Elde etter to jevne og spennende sett.  Jonathan Dalnoki måtte dessverre se seg slått av Marcus Andresen etter 2 timer og 45 minutter med 6/2, 3/6, 6/7(2).  De med spesiell interesse for å se MTK-ere i aksjon bør være i Frognerparken fra kl. 13:30 da kampen mellom Fredrik og Jonathan tidligst starter.  

03.08.2018:  Jonathan og Fredrik gikk videre i Frognerparken.  Jonathan Berling og Frdrik Øyan Moe gikk videre i kvalifiseringen i NM i Frognerparken i dag.  Jonathan var først ute av MTK-spillerne og gikk videre etter 6/4, 6/2 mot Kristoffer Mathisen Strøm uten å være truet.  Neste mossing på banen var Stian Koch som tapte 4/6, 2/6 mot Anders Parr.  Deretter leverte Fredrik Øyan Moe solid spill da han trykket Michael Malling av banen med 6/1, 6/1.  Dagen mest severdige «mossekamp» kom i double der Ole Jørgen Henæs og Petter Svendsen måtte gi tapt med 6/4, 4/6, 7/10 for Leif Gabrielsen/Carl-William Grant i en velspilt og spennende kamp der MTK-veteranene til slutt måtte gi tapt mot ungdommenes tyngre artilleri.  Som det framgår av bildet over var MTK-erne fornøyde med egen innsats.  

02.08.2018: NM-start i Frognerparken.  Fredag er det klart for årets norske tennishøydepunkt da NM utendørs starter opp i Frognerparken med kvalifiseringskamper i seniorklassen.  I singleklassen må Jonathan Dalnoki, Fredrik Øyan Moe, Jonathan Berling og Stian Koch ut i kvalifisering, mens Ole Jørgen Henæs/Petter Svendsen og Stian (m. Nicholas Tvedt) skal forsøke å kvale inn i double der Jacob Krefting/Jonathan Berling, Fredrik Øyan Moe (m. Eirik S. Grøner) og Jonathan Dalnoki (m. Alistair Munroe) er klare for hovedturneringen.  Fredrik Øyan Moe stiller i tillegg opp i Mixed double der han sammen med Aleksandra Borg er klar for hovedturneringen, mens Mina er klar for hovedturneringen i damedouble sammen med Lene Mari Hovda.  Hun og søster Ine Pedersen samt Jacob Krefting er direkte inne i hovedturneringen i single som starter tirsdag 7. august.
Jacob, Jonathan og Ine Pedersen stiller også i 16-årsklassen der alle går rett inn i hovedturneringen som starter 12. august.

Jonathan/Jacob – Ole Tinius/Felix 4/6-1/6
Jacob på hugget i semifinalen
Jonathan med godt treff i backhanden
Jonathan og Jacob gikk til doublefinalen i G16
Jacob vant kvartfinalen etter 3 timer og 26 minutter.  Bra kjempet!!
.Jonathan tok 5.plass i herredouble, 2. plass i double G16 og 3. plass i single i G16
Jacob fikk lærerik kamp mot Victor Durasevic og 5.plass i herredouble. I G16 ble det 2. plass i både singel og double.
Ine ble nr. 5 i single jenter 16 år
Jacob, Ine og Nicklas Baadstangen fra Saltnes/München
Jonathan i første rekke blant tilskuerne som fulgte med på den spennende kampen mellom Jacob og Ole Tinius
Fredrik tok 3. plass i mixed double
Jonathan D tok 5.plass i herredouble
Mina var veeeeldig nærme 2. runde…
Jonathan, Stian og Fredrik spilte kval i tre dager… 
Ole Jørgen og Petter var fornøyde med spillet på tross av tap i doublekvalifiseringen og ser fram imot NM for veteraner…
Stian fighting face
Formann Glenn m. familie i Frognerparken på fredag

Author