Moss TK ble nr. 8 sammenlagt i NM senior

Moss Tennisklubb ble til slutt nr. 8 på klubbstatistikken i NM senior 2020 i Frognerparken. Heming ble vinner med 150,5 poeng, tett fulgt av Ullern med 141,5 poeng, og kampen om 1.plassen ble faktisk avgjort i siste kamp da Simen Sunde Bratholm fra Heming slo Ullernspilleren Herman Høyeraal i herrefinalen. På topp 10-listen finner vi deretter Nordstrand med damenes singlevinner Melanie Stokke (110,5 poeng), Holmenkollen (95,5), Stabekk (79,5), Furuset (75), Moss (72,5), Snarøya (23) og Golia (21). Dermed ble Moss beste klubb utenfor Oslo!

Jonathan Berling og Ine Pedersen sørget for 20 poeng til MTK med finaleplassen i mixed double.

15.08.2020 – Eirik og Markus tok sølv i herredouble i NM i Frognerparken: Heller ikke Eirik Grøner/Markus Sørensen klarte å sikre seg og MTK en NM-tittel da de i går måtte se seg slått av toppseedete Simen S. Bratholm/Herman Høyerål (Heming/Ullern) i gårsdagens doublefinale i NM senior i Frognerparken. Bratholm/Høyerål vant 6/4, 6/2 og servet framfor alt bedre enn MTK-spillerne. Men Markus/Eirik har absolutt noe på gang og utvikler stadig sitt doublespill.
NM ble for øvrig avsluttet uten MTK-spillere da dagens damefinale endte med seier til Melanie Stokke fra Nordstrand over Malene Helgø fra Furuset med 6/3, 6/2. Herrefinalen mellom Simen Sunde Bratholm fra Heming og Herman H. Høyerål fra Ullern, endte til slutt med Hemingseier 6/3, 7/6 etter at Simen leverte sin beste kamp under NM.  Dermed sørget han også for at Heming ble beste klubb sammenlagt i NM senior. 
NTF Facebook finner du flere bilder fra NM

Eirik Grøner og Markus Sørensen på vei til innspilling før herredoublefinalen …
.. som endte med 2. plass og 20 poeng til MTK etter finaletap for Simen Sunde Bratholm/Herman H. Høyerål. Simen ble turneringens største poengplukker med sine tre NM-titler – og Herman bidro sterkt til at Ullern tok 2. plassen sammenlagt …

14.08.2020 – Ine og Jonathan tok sølv i mixed double i NM i Frognerparken: Maren og Simen Sunde Bratholm fra Heming ble litt for sterke for Ine Pedersen/Jonathan Berling og vant 6/4, 7/5 i en spennende finale i mixed double i NM senior i Frognerparken i går. Dermed ble det «bare» en fin 2. plass for MTK-paret. I double semifinalen mellom MTKs Eirik Grøner/Markus Sørensen og Jonathan Berling/Niklas Bådstangen (MTK/OTK), ble det Eirik og Markus som viste seg som det beste doublelaget og fortjent spilte seg fram til finale med 6/4, 6/2 seier. I single ble MTKs sommergjest Niklas Bådstangen slått ut i kvartfinalen etter en god kamp mot Simen Sunde Bratholm (seedet nr. 2) med 7/6(8), 2/6, 4/6.
Dermed er siste sjanse for en NM-tittel til MTK i årets NM at Eirik og Markus tar skalpen til 1. seedede Simen S. Bratholm/Herman Høyerål (Heming/Ullern) i dagens doublefinale.
Med meget begrenset tilskuerkapasitet i Frognerparken på grunn av tilskuerrestriksjoner, anbefales alle tennis-interesserte mossinger å se NM-avslutningen på Eurosport i dag og i morgen.
NTF Facebook finner du bilder fra NM

«Den gikk visst litt ut» – det ble sølv i NM for Ine P og Jonathan B. …
.. likevel gøy å være skadefri og i NM igjen …
Etter 10 år og flere NM-junior titler, ble det nesten en NM-tittel i senior for Jonathan og Ine. Det endte med sølv og en blomsterbukett denne gangen, men kanskje i 2021?
Niklas og Jonathan i aksjon i doublesemien …
.. men de eldste var best i «internoppgjøret» og dermed gikk Markus/Eirik til finalen ….

13.08.2020 – Ine og Jonathan spiller finale i mixed double i NM i Frognerparken i dag. Etter 10-7 i supertiebreak i gårsdagens semifinale mot j. Holte/M. Bakken fra er Ine Pedersen og Jonathan Berling klare for mixed double finale i NM senior i Frognerparken i dag. I single ble det et nytt tap for Jonthan Berling mot toppseedete Herman Høyerål mens Markus Sørensen måtte gi tapt for 4. seedete Christoffer Greve. Eneste spiller med MTK-tilknytning som gikk videre til kvartfinale i single var sommergjesten fra München Niklas Bådstangen som slo ut Kristoffer Ståhlbrand. I herredouble gikk både Jonathan/Niklas og Markus/Eirik Grøner videre etter klare kvartfinaleseire og møtes i semifinale i dag.

Jonathan og Niklas på vei mot semifinale i double
Ine og Jonathan spiller finale i dag

11.08.2020 – Flere MTK-ere videre i NM i Frognerparken: Jonathan Berling og Markus Sørensen avanserte til 2. runde i single i NM senior i dag. Eirik Grøner ble litt overraskende slått ut av Nicklas Bådstangen (OTK) med 5/7, 4/6. Nicklas, som egentlig bor i München men ferier på familiehytta i Østfold og trener med MTK hver sommer, spilte en god kamp samtidig som Eirik ikke kom helt opp på vanlig nivå. Markus gjorde kort prosess mot Ludvik Fjeldstad fra Nordstrand med 6/3, 6/1 etter overbevisende spill. Jonathan spilte også en god kamp da han slo Janken Thoen fra Njård med 6/4, 7/6 (5) i en tøff og velspilt kamp. I double gikk både Eirik/Markus og Jonathan/Nicklas videre etter seire med henholdsvis 6/1, 6/2 og 6/4, 6/4. MTK-spilleren Torstein Jystad og makker Jon W. Karlstad fra Nordstrand, røk dessverre ut i en «rysare» for Foss/Jentoft fra Heming med sifrene 3/6, 7/5, 8-10.
I morgen blir det nye, tøffe kamper for de overlevende MTK-spillerne i både single og double – samt mixed double. Jonathan møter igjen 1.seedede Herman Høyerål som han tapte for i junior-NM, mens Markus går mot 4. seedede Christoffer Greve fra OTK. I double blir det også god motstand, og helt til slutt blir det semifinale i mixed for Ine Pedersen/Jonathan.
NTF Facebook finner du flere bilder.

Eirik Grøner røk ut i single …
.. men gikk videre i double sammen med ganske blide Markus Sørensen som også gikk videre i single…
Nicklas Bådstangen slo ut MTKs Eirik Grøner (etter trening med MTK) – og gikk også videre i double sammen med Jonathan

10.08.2020 – Ine og Jonathan til semi i NM senior:  Ine Pedersen og Jonathan Berling er klare for semifinale i Mixed i NM senior i Frognerparken etter to kontrollerte seire i går. Først slo MTK-spillerne Sara og Henrik Lindeman fra HTK med 6/2, 6/1. Deretter ble det seier over 2. seedete Emely Kahrs og Edvard Porsmyr Hansen fra Ullern med 6/3, 6/4.
I dag er det klart for 1. runde i single og double for herrer og damer, og flere MTK-spillere skal i aksjon mens Ine må vente en dag på fortsettelsen i Mixed double.

Ine Pedersen og Jonathan Berling – på vei til semifinale

09.08.2020 – Sophie tapte i kvalsemi i NM senior: Sophie Toyer gjorde et helhjertet forsøk på å kvalifisere seg til NM senior i Frognerparken i dag. Men etter en kamp hun selv var ganske fornøyd med, ble det til slutt tap i tredje sett i kvalsemien mot 3. seedete Milla Falster fra Stabekk med sifrene 3/6, 6/4, 1/6.
Våre tre herrespillere Stian Koch, Ole Jørgen Henæs og Daniel Berling måtte derimot se seg slått i 2.runde i singlekvalifiseringen på fredag kveld. Mens Stian og Ole Jørgen hadde bye i 1. runde ble det 1.runde seier for Daniel. Alle sammen kjempet godt og spilte bra, men det holdt ikke til hovedturnering i år. Trøsten er at Markus Sørensen etter to klare seire er klar for kvalfinale. Med seier mot Alexander Bogstad vil han slå følge med Eirik Grøner og Jonathan Berling som allerede er direkte inne i herrenes hovedtablå.
I jentenes 14-årskvalifisering ble det også stopp for MTKs Andrea Bilden som etter en fin seier i 1. runde måtte se seg slått i 2. runde av Caroline Skjaker fra HTK med 3/6, 6/2, 4/6 i en kamp Andrea styrer. Imidlertid ble feilslagene slitt for mange. Også Aleksandra Toneva fra Tønsberg som trener en del med MTK-spillerne røk ut i 2. runde.
I herrenes doublekvalifisering skal Petter Svendsen/Ole Jørgen Henæs (seedet 3) forsøke å nå sluttspillet i «ungdomsmesterskapet». Da må de vinne to runder på søndag.
Også i damenes doublekvalifisering må Sophie Toyer (sammen med Elisabeth Birkevold fra Ljan) vinne to runder for å komme inn i hovedturneringen…

Andrea Bilden og Aleksandra Toneva smiler tappert etter tap i kvalifiseringen i jentenes 14-årsklasse i Frognerparken på fredag
Sophie Toyer server …
.. slår backhand …
.. og oppsummerer kampen med Ludwig og mamma …

07.08.2020 – To 3.plasser til MTK-spillere i går: Både Sofia Heian og Jonathan Berling måtte nøye seg med 3. plasser i går. Sofia og Mathea Henriksen tapte 2/4, 4/2, 0/4 for toppseedete Falster/Bu Mørland i sin semifinale i jentedouble 12 år i Landsturneringen på Nordstrand.
I NM junior og senior i Frognerparken ble det tap for Jonathan Berling i semifinalen mot toppseedete Herman H. Høyerål med 4/6, 4/6 etter at Jonathan ble breaket en gang i hvert sett.
Sophie Toyer vant sin andre kamp i damenes kvalifisering, mens både Ole Henæs, Stian Koch og Daniel Berling måtte gi tapt i herrenes singlekvalifiering.

Sofia Heian og Mathea Henriksen (Halden) leverte godt doublespill og tok 3.plass i jentedouble i Landsturneringen på Nordstrand!
Jacob Krefting (nå Heming) og Jonathan Berling – klassekamerater på Kirkeparken – tok hver sin 3. plass i guttenes 19-årsklasse i Frognerparken 2020.
Sofia Heian tok med seg 3. plass i double og leverte også solid i single der det ble tap 1/4, 3/4, 2/4 for finalist Arshia Vinod Joon i 3. runde etter å ha vunnet sin pulje og spilt bedre for hver kamp

07.08.2020 – NM, Landsturnering og Porsche Cup 1. – 15. august:  Etter en intensiv siste oppkjøringsuke fra 27. til 31, august er NM-turneringene allerede godt i gang.  NM junior og senior går som vanlig i Frognerparken.  Gå også inn på NTF Facebook der det finnes mange bilder.  Landsturneringen (uoffisielt NM) spilles i år på Nordstrand og der spiller 11- og 12-åringene som vanlig med grønne baller.  Porsche Cup spilles med oransje baller på Heming.  MTK har gledelig nok med en rekke spillere, også på Nordstrand og Heming, og i dag er to MTK-spillerne klare for semifinaler.  Jonathan Berling er klar for semifinale i NM 19 single i Frognerparken, og på Nordstrand er Sofia Heian klar for semifinale i jentedouble 12 år sammen med Mathea Henriksen fra Halden.  Vi beklager dårlig dekning av mesterskapene, men det er veldig lange dager for oss trenere under NM med innspilling, trening og oppfølging av kamper på tre arenaer fra kl 9 om morgenen og til kl. 21 på kvelden.  Men vi lover å komme tilbake med mer omtale om våre spilleres innsats etterhvert.

Østfoldparet Sofia Heien og Mathea Henriksen – glade og stolte etter etter å ha vunnet kvartfinalen på Nordstrand
Jonathan Berling gikk sent i går kveld (6. august) til semifinale etter en tøff kamp …
.. mot Nicklas Bådstangen fra OTK/Østfold/Munchen …
.. Jonthan holdt fokus fra første til siste ball og vant med 6/2, 6/4
Tidligere i uken tapte Ine Pedersen ti i NM 19 single etter godkjent innsats mot mot semifinalist Mille Hågensen, men Ine er i gang igjen…
.. og klar for mixed double i seniorklassen sammen med Jonathan …
Det er en tøff jobb, men noen må gjøre den …

Author