MTK herrer til topps i herreklassen i NM Lag på OTA!

3.11.2019: NM Lag innendørs for Jenter u19, Gutter u19, Damer og Herrer ble i dag avsluttet i Oslo Tennisarena. 89 lag var påmeldt og etter kvalifisering 18.-20. oktober i Trondheim, Kristiansand/Arendal og Oslo, var det totalt 33 lag som kvalifiserte seg til sluttspillet. Jonathan Berling, Joackim Karlsson, Tobias Nilsson og Daniel Berling (ikke til stede under premieutdelingen) sørget for at Moss TK vant Herreklassen og sørget dermed for at i alle fall en av klassene ble vunnet av en klubb utenfor Oslo. Juniorklassene ble nemlig vunnet av Furuset (gutter) og Stabekk (jenter), mens Dameklassen ble vunnet av Ullern.
Søndag 3.11.2019: Semifinalen mot Nordberg startet kl. 9 og ble vunnet 3-0 etter at Jonathan/Joakim slo Prøsch Hage/Bongard med 4-1, 4-1 før Jonathan slo B. Reichborn-Bjørneklett med 4-0, 4-2, 4-0 etter skarpt spill. Storebror Daniel avsluttet lagkampen med 4-1, 3-4, 2-4, 4-3, 4-1 over R. Zelmat.
Dermed var klart for finale mot Oslo Tennisklubb som hadde slått ut Stavanger i sin semifinale. Jonathan/Joakim spilte igjen double og hadde en matchball før de tapte med 4-3, 3-4, 1-4 i en frisk double der OTK-spillerne var best i 3. sett og vant det fortjent. Deretter så det mørkt ut for MTK da OTKs Ole T. Lepsøe åpnet sterkt og tok de to første settene mot Jonathan i 1.singlen med 4-3, 4-2. Kampen var velspilt og underholdende og begge spillerne viste gode ferdigheter og offensiv og underholdende tennis. Men før OTK rakk å starte feiringen, hevet Jonathan spillet og snudde kampen! Med sifrene 3-4, 2-4, 4-2, 4-2, 4-2 sørget han dermed for at det istedenfor ble en avgjørende singlekamp. Her viste Joakim sin styrke og rutine og vant overbevisende med 4-1, 4-1, 4-2 over Mirza Koristovic. NM-tittelen var i boks og nå var det MTK-spillerne som kunne feire!
Selv om Jonathan og Joakim var sentrale må de, Tobias, Daniel og Francis dele æren NM-tittelen og seieren med resten av klubbens konkurransespillere (ingen nevnt og ingen glemt). Fortsatt fokus på å gi god trening hver gang man kommer på trening kommer til å skape flere gode resultater framover…
Spilleliste og resultater fra sluttspillet finner du HER
NTFs Facebook med bilder fra NM Lag Inne 2019

Joakim Karlsson, Daniel Berling, Ole C. Reier, Tobias Nilsson og Jonathan Berling er klare for semifinale og – skulle det vise seg – finale i NM Lag innendørs 2019

Lørdag 2.11.2019: MTK vant sin pulje! Med 3-0 over Hamar og 3-0 over Paradis fra Bergen gikk herrelaget med Jonathan Berling, Joackim Karlsson, Tobias Nilsson og Daniel Berling ubeseiret gjennom puljespillet og kvalifiserte seg i dag for sluttspillet i NM Lag inne 2019. Først vant Jonathan/Joakim over A/Jensen/M. Nizic med 4/3(1)-4/0, deretter fulgte Jonathan opp med 4-0, 3-4, 4-1, 4-0 mot Nizic før Joakim avsluttet med 4-0,4-0, 4-0 over A. Sjølstad. Før kampen mot Paradis var MTK allerede klare for semifinalen. Men Jonathan/Joakim fortsatte doubletreningen sammen mot F. Vabog/F. Collyer med 4/3, 4-2 seier. Deretter fulgte Daniel opp med 2-4, 4-3, 2-4, 4-0, 4-1 mot F. Vabog mens vi fikk w.o. i 2. singlen.

Fredag 1.11.2019: MTK slo Heming 3-0 i spennende kamp. MTKs herrelag hadde marginene med seg da de fredag kveld innledet finalehelgen i NM Lag innendørs i Oslo Tennisarena. MTK stiller i finalehelgen med Jonathan Berling, Joackim Karlsson, Tobias Nilsson og Daniel Berling. De to førstnevnte innledet med 4-1, 4-3(3) mot H. Jentoft/F. Hovland. Første sett var overbevisende, men marginene er små når man spiller Fast4 med no/ad/no let, og 2. sett ble jevnt og spennende med tiebreak-seier 5-3 til MTK. I 1.singlen mellom Jonathan og Max Bakken ble det virkelig spennende, men etter en lang kamp der spillerne vekslet på å ha føringen i settene ble kampen til slutt avgjort av en veldig god retur fra Jonathan på 4-4 og matchball til begge spillerne. Dermed seier med absolutt minste margin til MTK med 1-4, 4-0, 4-2, 2-4, 4-3(4) til Jonathan. I 2.singlen vant Tobias mot Markus Sørensen med 4-2, 4-0, 2-4, 4-2 etter solid spill av Tobias. Lørdag kl. 13 spiller MTK først mot Hamar og deretter kl. 17 mot Paradis fra Bergen. Vi håper gutta er skjerpet, det trengs virkelig med et spilleformat der marginene blir veldig små.
Spilleliste og resultater fra sluttspillet finner du HER

21.10.2019. MTKs herrelag har kvalifisert seg til sluttspillet i NM Lag innendørs.  Etter kvalifiseringskamper i Trondheim, Kristiansand/Arendal, Vestre Bærum og Oslo Tennisarena er det klart for sluttspill i nyvinningen NM Lag innendørs 2019. Jonathan Berling, Joackim Karlsson (bildet) sørget sammen med Daniel Berling og Francis Barbero for at MTKs herrelag gikk trygt gjennom kvalifiseringen. Dermed er laget som ventet fram til sluttspillet som finner sted i Oslo Tennisarena 1. til 3. november.
MTK spiller sin første kamp fredag kl. 17 og stiller i finalehelgen med Jonathan Berling, Joackim Karlsson, Tobias Nilsson og Daniel Berling.
Resultatene fra kvalifiseringen finner du HER
Spillelisten for sluttspillet finner du HER

MTK viste motstanderne ryggen i kvalifiseringsspillet

Author