Underholdende og spennende, men nytt 3-4 tap for Paradis i NM-finalen

For annet år på rad måtte MTK-herrene gi tapt med 3-4 i Eliteseriefinalen. Kampen levde helt til siste slutt og MTK var om mulig enda nærmere enn for ett år siden. Men helt til slutt endte det altså med at MTK-herrene måtte gratulere Paradis som tok sin tredje seier på rad.
MTK stilte med følgende lag i finalen: 1. double: Eirik Grøner/Jonathan Berling, 2. double: Markus Sørensen/Niklas Bådstangen. I single stilte MTK med følgende spillere (1-5): Eirik Grøner, Niklas Bådstangen, Jonathan Berling, Joakim Karlsson og Markus Sørensen.
Paradis stilte med Lukas Hellum-Lilleengen og Layton Rivera Varas i 1. doublen og Christoffer Greve/Claudio Rivera Varas i 2. doublen. I single (1-5) stilte Paradis med Lukas Hellum-Lilleengen, Layton Rivera Varas, Christoffer Greve, Claudio Rivera Varas og Victor Selander.
Selv om Eirik og Jonathan igjen spilte en god double, var motstanderne denne gangen enda litt bedre og vant 6/4, 6/4. På tross av et nykomponert 2. double-lag utlignet MTK til 1-1 etter en uhyre spennende kamp som endte 4/6, 6/3, 12-10.
I 1. singlekampen kom dagens spillemessige høydepunkt. I en forrykende kamp viste Eirik fram et aggressivt og offensivt spill og vant med 6/4, 6/3. Men – på tross av godt spill – måtte Niklas til slutt gi tapt med 3/6, 4/6 i 2. singlen og dermed var stillingen 2-2.
I 3. singlen tok Jonathan første sett med 6/4 samtidig som Claudio trakk seg med strekk i 4. singlen på 4-1 ledelse til Joakim – slik at MTK gikk i ledelse med 3-2. Markus Sørensen og Victor Selander ble sendt på banen i 5. singlen, og samtidig begynte Jonathan å gå tom for krefter, slet med krampe og måtte se 2. sett glippe med 5/7. Både han og Markus gikk i kjelleren i forsøket på å hente den avgjørende seieren til hjemmelaget, men Greve og Selander ble for sterke og dermed snudde Paradis til 4-3 i en uhyre spennende finale.
MTK-spillerne var naturlig nok svært skuffet etterpå, men vårt inntrykk er at et gledelig stort publikum tross alt var fornøyd med innsats, spill og underholdningsverdi.
Her finner dere alle sluttspillresultater
NTFs Facebookside har mer Eliteserienytt og flere bilder.
Norsktennis.no har også omtale av finalen

For første gang ble det spilt om NM-tittelen i Eliteserien på MTKs anlegg…  (Foto Espen Hildrup)
.. foran et konsentrert publikum…  (Foto Espen Hildrup)
.. som også måtte ha mat og drikke…  (Foto Espen Hildrup)
.. servert av Bojan og Svetlana (Foto Espen Hildrup)
Eirik Sars Grøner (Foto Espen Hildrup)
Niklas Bådstangen (Foto Espen Hildrup)
Jonathan Berling (Foto Espen Hildrup)
Markus Sørensen (Foto Espen Hildrup)
.. til slutt kunne Paradis feire sin tredje NM-tittel på rad..  (Foto Espen Hildrup)
..mens MTK måtte tok sin andre 2.plass på rad: Markus Sørensen, Jonathan Berling, Eirik Sars Grøner, Ole C. Reier, Ludwig Boos Eek og Joakim Karlsson (Niklas Bådstangen var ikke til stede da bildet ble tatt) (Foto Espen Hildrup)

26.6.2021: Semifinale-seier mot Ullern, klart for finale på hjemmebane fra kl. 10 på søndag! MTK utnyttet hjemmebanefordelen og slo i dag Ullern med 5-2. Da blir det finale på hjemmebane på søndag – og NTF har satt kampstart til kl. 10 i morgen (søndag 27. juni). 
Kiosken er selvsagt åpen, og vi håper på er stort og entusiastisk publikum!
Grunnlaget for dagens MTK-seier ble lagt allerede i doublekampene. Hjemmelaget stilt igjen med Eirik Grøner/Jonathan Berling i 1. doublen. De møtte sterke Herman Høyeraal/Shane La Porte, og leverte igjen en god double der de vant 6/2, 4/6, 10-5 i en velspilt kamp. I 2. double vant Joakim Karlsson/Niklas Bådstangen med 7/6, 6/0 over Albert Porsmyr Hansen/Joachim Schaefer etter et meget spennende 1.sett.
I single ble Herman Høyeraal litt for sterk for Eirik Grøner (6/3, /2), mens Niklas Bådstangen festet grepet om kampen mot Shane La Porte (6/3, 6/3). Dermed sto det 3-1 til MTK når Jonathan Berling og Joakim Karlsson gikk på banen mot henholdsvis Henrik Lynum og Joachim Schaefer. Begge hadde god kontroll, men det var Jonathan som ble ferdig først (6/0, 6/2) og dermed sikret MTK den avgjørende seieren. Joakim Karlsson ledet da 6/2, 4/2, og med uinntagelige 4-1 til MTK gav Ullernspilleren opp og dermed ble det 5-1 til MTK. Dermed ble det en hviledag ekstra for Markus Sørensen som hadde forberedt seg på å spille en avgjørende kamp på 3-3. Det slapp han i dag…
I dagens andre semifinale slo Paradis Holmenkollen med 4/3. Dermed blir det altså reprise på fjorårets finale mellom MTK og Paradis der bergenserne vant 4/3 på hjemmebane. Som i fjor er Paradis favoritter med sterke sterke Lukas Hellum-Lilleengen og Layton Rivera Varas på topp.

25.6.2021: Semifinale Eliteserie herrer på hjemmebane fra kl. 11 lørdag! Norges Tennisforbund har nå bekreftet at det blir kampstart kl. 11 i morgen (lørdag 26. juni). Dermed vil programmet se slik ut (ca. tider!! – dette er tennis…)
kl. 11: to doublekamper
kl. 1230: 1. og 2. single
kl. 1400: 3. og 4. single
kl. 1530: 5 single
Kiosken er selvsagt åpen, Ullern stiller sterkt med landslagsspiller Herman Høyeraal i spissen, og samtlige MTK-spillere er skadefrie og klare til kamp.
Nå håper vi på er stort og entusiastisk publikum!

24.6.2021: Gruppeseier og hjemmebane i semifinalen! Med Hemings ener Simen Sunde Bratholm ute med skade, ble det en overraskende klar MTK-seier på bortebane i dag. Etter en litt treg start i doublene spilte samtlige MTK-spillere seg opp og da endte kampen like godt med 7-0.
Dette var dagens MTK-lag: 1. double: Eirik Grøner/Jonathan Berling, 2. double: Jocke Karlsson/Niklas Bådstangen. I single stilte MTK med følgende spillere (1-5): Eirik Grøner, Niklas Bådstangen, Jonathan Berling, Joakim Karlsson og Markus Sørensen.
Dermed endte MTK med full pott i sine gruppe og sikret seg også hjemmebanefordel i semifinalen som kommer allerede lørdag 26. juni. Sannsynligvis blir det kampstart kl. 11.
HER finner dere tabellen og alle resultater
NTFs Facebookside har mer Eliteserienytt og flere bilder.

24.6.2021: 5-2 seier mot Stavanger! MTK stilte med følgende lag på hjemmebane mot Stavanger: 1. double: Eirik Grøner/Jonathan Berling, 2. double: Jocke Karlsson/Niklas Bådstangen. I single stilte MTK med følgende spillere (1-5): Eirik Grøner, Niklas Bådstangen, Jonathan Berling, Joakim Karlsson og Markus Sørensen.
Begge doublekampene gikk MTKs vei etter gjennomført aggressivt spill fra MTKerne. Med 2-0 før singlene var utgangspunktet godt, og med Eiriks sterke seier på 1.single mot Marcus Sulen ble det 3-0 til MTK før Cezar Johansson snappet supertiebreaket foran nesen på Niklas på 2.singlen. Når STK rutinerte Richard Holmström snudde Jonathan ledelse og tok Stavangers andre supertiebreak for dagen i 3.singlen, hjalp det likevel ikke gjestene. Da hadde Joakim allerede sikret MTKs fjerde seier for dagen. Dermed kunne Markus fastsette sluttresultatet til 5-2 med sin andre singleseier på to dager.
Da er Eliteserieplassen sikret for 2022, og laget kan konsentrere seg om torsdagens utfordring på bortebane. Der venter Heming som i dag tapte 3-4 for Holmenkollen. Vi tror det går mot nok en helt åpen kamp.

23.6.2021: 5-2 over Stavanger og strålende sol! Bak fra venstre Eirik Grøner, Jonathan Berling, Niklas Bådstangen og Markus Sørensen. Foran fra venstre Ludwig Boos eek, Joakim Karlsson og Ole C. Reier.  Foto Espen Hildrup

22.06.2021: 4-3 seier over Holmenkollen i første kamp! MTK stilte med følgende lag i dagens seriepremiere på Ramberg mot Holmenkollen: 1. double: Eirik Grøner/Markus Sørensen, 2. double: Jonathan Berling/Joakim Karlsson. I single stilte MTK med følgende spillere (1-5): Eirik Grøner, Niklas Bådstangen, Jonathan Berling, Joakim Karlsson og Markus Sørensen.
Etter en spennende kamp der hjemmelaget lå under med 1-3 ble det til slutt 4-3 seier til MTK. Kampen åpnet med at lagene tok hver sin doubleseier i to jevnspilte doubler som begge endte med 10-6 i avgjørende matchtiebreak. Jonathan/Jocke gav MTK 1-0 ledelse i en rotete kamp, men HTKs Joakim Bjerke/Felix Nordby utlignet i en meget velspilt og underholdene forestilling.
Deretter dominerte HTK ved Felix og Joakim 1. og 2. single på tross av helhjertet innsats fra Eirik og Niklas. Dermed var det klart at MTK måtte vinne de tre siste singlene for å unngå tap i serieåpningen. Og vi fikk gode svar fra Jonathan og Joakim som utlignet med seiere i 3. og 4. single før Markus kunne slå inn den avgjørende matchballen i 5. singlen. Da er vi i gang!
Neste kamp kommer allerede i morgen kl. 13 – mot Stavanger som i sin første kamp tapte 3-4 for Heming. Puljen vår virker å være helt jevn, og det vil være små marginer som bestemmer sluttresultatet.

15.6.21 – Se MTK på hjemmebane i Eliteserie-åpningen 2021!  Endelig nærmer vi oss Eliteserie-spill igjen!  MTK åpner med to hjemmekamper 22. og 23. juni kl. 13 før det blir bortekamp mot Heming i den siste puljespillkampen dagen etter.  Hvis MTK klarer 1. eller 2. plass i puljen, blir det semifinale lørdag 26. juni – og med en seier der blir det finale på søndag 27. juni.
MTK er inne i sin andre sesong i Eliteserien, og som i 2020 blir opplevelsen noe redusert da det for det andre året på rad blir to puljer med 4 lag istedenfor en pulje der alle spiller mot hverandre.  Som i fjor er Paradis og Stavanger hentet inn til Oslo for å spille puljespillet på Østlandet, men i år skal også semifinaler og finale spilles i på Østlandet
I 2020 tok MTK et overraskende NM-sølv etter knepent tap i Bergen mot Paradis TK (se bildet).  Hvordan det går i år blir det altså mulig å se på hjemmebane allerede tirsdag 22.6 mot Oslo TK og onsdag 23. mot Stavanger.
Vi håper mange av våre medlemmer kommer og heier på vårt lag sammen med alle andre tennisinteresserte mossinger.  Dere får ikke se Casper Ruud, men derimot de fleste av disse spillerne:
Eirik Sars Grøner, Niklas Bådstangen, Jonathan Berling, Jocke Karlsson, Markus Sørensen og Torstein Jystad.  Med kun to grusbaner opererer vi med følgende tentative tidsplan (ca.-tider) 22. og 23. juni:

Kl. 13: 1. + 2. double
Kl. 1430: 1 + 2.- single
Kl. 16: 3. + 4. single
kl. 18:  5. single

22.6.2021: 4-3 over HTK i serieåpningen og første seier i boks: Bak fra venstre Markus Sørensen, Jonathan Berling, Eirik Grøner, Niklas Bådstangen – og foran fra venstre Ole C. Reier, Jocke Karlsson, Ludwig Boos Eek
De spilte semifinale double i 2020 – i år skal alle spille sammen for MTK: Niklas Bådstangen (OTK i 2020), Jonathan Berling, Markus Sørensen og Eirik Grøner.
MTK-spillerne etter fjorårets semifinaleseier på bortebane mot Holmenkollen. I år kommer HTK til Moss i første kamp – sikkert med et klart mål om å ta revansje. Også med på bildet: MTK-spillerne Mina og Ine Pedersen som i fjor spilte for Furuset som vant NM lag for damer.
i 2020 ble det sølv i Bergen – hvordan går det i år? Fra venstre: Daniel Berling, Jonathan Berling, Eirik Grøner, Ole C. Reier, Ludwig Boos Eek, Torstein Jystad, Tobias Nilsson, Markus Sørensen

Author