Fast4-turnering i U11-klassen i Moss

Moss TK var sammen med Ålesund TK først ute med å teste «Fast4» i helgens nasjonale 11-og 19-årsturneringer.  Vår turnering gikk i U11-klassen på stor bane med grønne baller og var åpen for spillere født 2008-2010 (9-11 år).  Denne klassen er ny av året i Norge, og NTF har bestemt at det skal spilles puljespill + sluttspill der alle kampene skal spilles best av tre Fast4-sett.

Det ble full fart og mange spennende kamper på våre tre baner både lørdag og søndag da 18 gutter og 9 jenter spilte til sammen 56 kamper i tennishallen i Moss. De aller fleste kamper varte i underkant 1 time, men to av kampene varte i overkant av 1,5 time.

Vi hadde 1 til 2 turneringsvakter/veiledere nede på banene under hele turneringen og hjalp ekstra til under alle tie-breakene.  Etter litt usikkerhet rundt regelverket blant både foreldre og spillere på lørdagen, var i alle fall spillerne langt mer rutinerte etterhvert som tiden gikk.  På søndagen gikk både «no-ad», «no-let» og Fast4-tiebreak bokstavelig talt som en lek.

Turneringslederne i Moss, Ole C. Reier og Per Stålnacke, var fornøyde med helgen.  Det er vel litt tidlig å evaluere det nye formatet basert på en turnering, men allerede nå er det fristende å konkludere med at dette i hovedsak er et bra format for spillere i denne alderen.  Med brukbar kontroll på kampvarigheten samt puljespill og sluttspill for alle, ble dette et relativt enkelt arrangement der vi føølte at alle spillerne fikk godt utbytte av helgen.
Men – gjennomsnittlig spilletid på 45 minutter holdt ikke på lørdagen da vi fikk flere tre-settskamper og to som bikket 1,5 time.  På søndagen, da vi faktisk hadde beregnet jevnere kamper, fikk vi bare en 3-setts kamp og holdt tidsskjemaet lett.  Vi tror at gjennomsnittlig spilletid med 3 minutter innspilling vil ligge et sted mellom 45 og 60 minutter, men dette må andre arrangører også teste ut.  Kampene blir uansett såpass lange at paragraf 28 i turneringsreglementet blir aktualisert.  Dermed må gjennomføringen av puljespillet settes opp slik at kravet til hviletid kan imøtekommes.  Å sende en 10-åring rett ut på banen igjen etter 90 minutters spill er ikke bra.  Noen foreldre mente da også at det tredje settet kanskje kunne byttes ut med et vanlig tiebreak.

Vi fikk mange hyggelige tilbakemeldinger der både foreldre og spillere gav uttrykk for at turneringen ble en positiv opplevelse.  Vi i  arrangørstaben var veldig fornøyde med både spillere og foreldre.  Spillerne oppførte seg fint både på og utenfor banen og spilte bra tennis.  Og foreldrene var hyggelige, hjelpsomme og støttende.

Vi ønsker alle velkommen tilbake en annen gang.

13.01.2019: Mange spennende kamper i MTK U11-turnering.  Det var full fart og spill på alle banene fra kl. 9 til kl. 19 da 18 gutter og 9 jenter spilte til sammen 32 kamper i tennishallen på Ramber i dag. Bildet viser doublefinalistene Elisabeth Keref/Sofia Heian og vinnerne Max Haakenstad/Paul Hjorteland.  Turneringen fortsetter med sluttspill i singel i morgen fra kl. 9.  Kom oppom og se på underholdende barnetennis!  Spilleliste og resultater finner du HER

11.01.2019: MTK åpner 2019 med nasjonal 11-årsturnering.  11.-13. januar blir det nasjonal turnering i 11-årsklassen i tennishallen på Ramberg.  Turneringen vil være åpen for spillere født 2008-2010 (11-9 år) og det vil bli spilt med grønne baller på stor bane.  I 2019 skal det for øvrig spilles puljespill + sluttspill og best av 3 Fast4-sett i alle 11-årsturneringer i Norge.

Author