Moss spiller suksessfullt under NM-Veteran: Praktfull deltakelse i den norske veteranmesterskapen i Asker

Asker, 16. august 2023 – De norske veteranmesterskapene, forkortet NM Veteran 2023, fant sted fra 11. til 15. august i den idylliske byen Asker. Asker Tennisklubb var en strålende vert for dette betydningsfulle arrangementet, der 271 spillere deltok i totalt 65 turneringer fordelt på 13 forskjellige aldersklasser. Under mottoet «Alder er ingen begrensning for ambisjon,» samlet eliten av den norske tennisscenen, alle over 30 år gamle, seg for å vise sitt talent på banen.

Til tross for uforutsigbare værforhold ble de fleste kampene spilt utendørs. Likevel ble noen spilledager, inkludert den store finaldagen, flyttet innendørs på grunn av usikre forhold. Denne endringen i omstendighetene brakte ytterligere spenning til konkurransene, spesielt i de etterlengtede finalene.

I herreklassen 30+ steg en bemerkelsesverdig vinner frem, som uten ytterligere kamper erobret tittelen som norsk mester. Denne enestående triumfen ble muliggjort gjennom en rekke walkover-seire i kvartfinalene.

Tennisklubben Moss ble representert av flere fremragende spillere. Blant dem var Anders Tveten, som beviste sitt talent i den konkurransedyktige 32-spillerfeltet i herreklassen. Etter en lovende første runde sto Anders overfor Torgeir Haavik fra Trondheim. Til tross for tappert spill måtte Anders til slutt gi tapt for sin motstander.

Birgitte Huitfeld, en annen imponerende representant for Moss Tennisklubb, viste enestående spillferdigheter. Dessverre var det ikke nok mot hennes konkurrent Kaia Ergebretsen. Det trange resultatet på 5-7 i første sett kunne ikke snus av Birgitte i det andre settet, og hun måtte gi tapt med en sluttsum på 0-6.

Sovi, en tøffing i dameklassen 45+, imponerte ved å nå semifinalen i det 16-spillers feltet. Hun mistet ikke en eneste kamp i kvartfinalen mot Tone Dahl fra Soon. I semifinalen møtte hun den sterke spilleren Stephanie Mayer fra Paradis Tennisklubb, og viste stor kampvilje, selv om hun til slutt måtte gi tapt med 1-6 og 3-6. Til tross for dette oppnådde hun en strålende 3. plass i dame singel 45+, og mottok dermed gratulasjoner og beundring fra alle.

Enda en fremragende suksess kom fra Ole Jørgen Henæs, som kjempet seg til finalen både i singel og dobbel. Dessverre påvirket det ustadige været tidsskjemaet, og finalene ble spilt på ulike kvelder etter turneringens slutt. Tennisentusiastene vil samle seg onsdag kveld for å heie Ole frem til dobbelseier, og torsdag kveld for å gi ham kraft i singelfinalen. En spennende kamp forventes når herrene over 55 år kjemper om seieren.

De norske veteranmesterskapene i 2023 viste seg å være en enestående plattform for førsteklasses tennis, preget av ambisjoner, ferdigheter og kampvilje. Spillerne fra Moss etterlot et uforglemmelig inntrykk og viste at de hører til blant landets beste. Vi gratulerer alle deltakere med deres suksesser og ser allerede frem til de kommende resultatene! Lykke til, Ole!

Author