Mathea Henriksen i finalen i NM i mixed double

I NM 30.04. til 05.04.2023 i Bergen og Stavanger deltok Luna Vukov, Andrea Bilden, Jarle Rosskamp og Jovan Blagojevic for Moss Tennisklubb. Med totalt over 290 påmeldinger ble de fleste klassene innledet av kvalifiseringsrunder. Bare blant gutter U16 var det 63 påmeldinger i single. Blant gutter U12 var også 98 stk påmeldt. Kun i single og double for jenter U19 ble det ikke spilt kvalifisering på grunn av mindre antall deltakere. Kampene ble spilt i aldersgruppene U12, U14, U16 og U19 i single, double og mixed. I totalt 6 klasser deltok våre juniorspillere fra konkurransegruppa med flotte prestasjoner under NM i Bergen og Stavanger.

Andrea Bilden møtte 24 konkurrenter fra hele Norge – noen av dem 2 år eldre – i 32-hovedtablå i U19-klassen. I første runde møtte hun Ida Haukenes Øiseth. Andrea gjennomførte kampen veldig bra men tapte etter en spennende kamp etter 1 time og 52 minutter med 3:6, 6:4 og 2:6. I double spilte hun også en tett kamp med sin doublepartner Helle Anthonsen fra Asker og tapte dessverre til slutt med 6:7 og 5:7 mot motstanderen og Susanna Spæren fra Stabekk TK.

Jarle Rosskamp konkurrerte også i single og i double sammen med Ulrik Jåsund (Nesodden). I single vant han først kvalifiseringsrunde suverent med 6:1, 6:1 og tapte deretter bare så vidt etter en god kamp mot den favoriserte 5.-seedede Karl Christensen-Brusletto fra Holmenkollen med 4:6 og 5:7 I doublen kom han seg til og med med litt flaks inn i hovedtrekningen. Etter en seier og et nederlag spilte han med makkeren med 4:6, 1:6 mot duoen Angeltvedt og Schrumpf (Paradis/Nyård).

Luna Vukov konkurrerte i hele tre konkurranser. Datteren til trener Branislav Sisojevic, som bor og trener på et tennisakademi i Alicante i Spania, hadde tilpasset seg det norske klimaet og innendørsbanene på trening med vår konkurranse og divisjonsgruppe i nesten en måned i Moss kort tid før NM. I likhet med guttene U16 var også konkurransen med kvalifiseringsrunder meget sterk i sine felt. På grunn av sin UTR på litt over 7 startet hun i hovedtrekningen som 8.-seedet og vant både første runde klart med 6:0, 6:0 og den påfølgende andre runden overbevisende med 6:2, 6:1. I kvartfinalen møtte hun 1.-seedede Iben Storkaas fra Holmen. Etter en spennende kamp på høyeste nivå om en semifinaleplass, måtte Luna innrømme nederlag med 6:7, 7:6 og 2:6. Også i double gikk veien inn i turneringen veldig bra for Luna og makker Mathea Henriksen fra Halden (og Moss TK). Først seiret de i kvalifisering med 6:2, 6:0 og i hovedtrekningen nådde de kvartfinalen med 6:3, 7:5. Her møtte de imidlertid igjen Jørgensen og Storkaas (Heming/Holmen), som nå var seedet som nummer 2 i double, som de så vidt hadde vunnet single mot på formiddagen. Også denne gangen var lykken med favorittene og Luna og Mathea tapte knepent med 5:7, 5:7. I mixed double vant Luna med Tarik Zubovic (også medlem av Moss TK og elev av Branislav Sisojevic) med klare 6-1 6-1 i første runde i hovedtrekningen og med flotte 6-2 6-1 i kvartfinalen. Deretter var imidlertid Solheim og Syrtveit, seedet på 1, en liten gnist bedre. Luna og Tarik spilte en veldig tett kamp med 3:6, 6:4, 4:10.

Jovan Blagojevic spilte også en flott Landsturnering U12. Han reiste til Stavanger, hvor det i den yngste aldersgruppen ble spilt med grønne baller og korte sett til 4. Enestående nådde han etter tre puljekamper, som han vant med 4:0, 4:0, 4:2, 4,0 og 4:0, 4:0, hovedtrekningen med 47 andre konkurrenter. Der vant han etter en bye i første runde også andre runde med 4:0, 4:2 og måtte innrømme nederlag i kvartfinalen mot William Andresen, en av favorittene i Stavanger, med 0:4, 1:4.

Moss Tennisklubb gratulerer våre spillere og trenerteamet med fremragende prestasjoner og kamper av ypperste nivå. Spillerne i konkurransegruppen ble fulgt i Bergen av trener Branislav Sisojevic og Are Haaland Naustbakk, som bidro med trening, coaching og mentale forberedelser for en profesjonell atmosfære rundt turneringen. Han følger opp med læringspunkter fra turneringen med spillerne i en motivert treningstid etter påskeferien.

Spesielt gledelig var det å nå finalen til Mathea Henriksen og hennes mixed-partner i U6. Der tapte hun og partneren knepent 6-7, 2-6 for Even Solheim fra Heming og Nora Syrtveit fra Heming. Mathea har trent en stund som medlem av Moss TK to ganger i uken i vår konkurransegruppe og spiller i NTFs bruttotropp. Vi gratulerer Mathea Henriksen og Nikolai Shibani fra Stabekk med stor suksess!

Alle resultater:

 

 

 

Author