Kraftsenter

Kraftsenter i Moss Tennisklubb i 2024

Kraftsentertreningen RØØ i Moss Tennisklubb starter på nytt i 2024 med den kvalifiserte treneren Gabriele. Hun har også tatt over ansvaret for konkurransetreningen i Moss Tennisklubb siden november 2023. Gabriele har spilt tennis siden barndommen og har vært blant de beste i sin aldersklasse i Norge. Hun har fullført trenerkurs 1 og 2, flere trenerattester samt dommerattest. I tillegg studerer hun ved Universitetet i Sørøst-Norge, hvor hun tar en bachelorgrad i Fysisk aktivitet, helse og ernæring.

Vi fortsetter våre treningsøkter hver fredag i 2024 og benytter de nye innendørsbanene og utebaner for å tilby intensiv trening til våre unge tennisentusiaster.

Meld deg på til kraftsentertraining hos post@mosstennis.no!

Vi ses i Moss Tennisklubb!

 

Kraftsenter i Moss Tennisklubb med trener Andre Nygård

Kraftsentertreningen RØØ i Moss Tennisklubb begynte for tre uker siden og har allerede blitt svært populær. Hver fredag benytter vi de nye innendørsbanene for å tilby våre unge tennisentusiaster intensiv trening.

Aktiviteter på alle tre banene

I løpet av de siste tre ukene har vi benyttet alle de tre banene i den nyoppussede tennisanlegget. Under veiledning av Andre har unge spillere hatt muligheten til å teste og forbedre ferdighetene sine på ulike baner.

Økende deltakelse

Responsen på kraftsentertreningen øker stadig. Det har nå meldt seg så mange barn at vi har vært nødt til å dele dem inn i to grupper. Den første gruppen har muligheten til å trene fra kl. 18:00 til 19:30, mens den andre gruppen spiller fra kl. 18:30 til 20:00. Dette gir oss muligheten til å sikre optimal oppfølging og effektive treningsøkter for alle deltakende barn.

Påmeldinger til neste kraftsentertrening kommende fredag kan sendes til Andre@tennis-trening.no

Invitasjon RØØ Høst

Konkurranse trening starter 18.8.2023!

Re-fystest i Moss Tennisklubb: Barna viser sin fysiske styrke og hastighet

Kraftsenter av Moss Tennisklubb var vertskap for en re-fystest for barn fra regionen Østland Øst tidligere denne uken. Arrangementet, som fant sted på kraftsenter RØØ, samlet deltakere som allerede hadde deltatt i forrige test. Begge fystestene ble arrangert av Norges Tennisforbund (NTF). Aktive turneringsspillere fra seks omkringliggende klubber, inkludert Halden, Fredrikstad, Soon, Kolbotn og Nesodden, kom til Jeløy for å gjennomgå en re-test av sin fysiske tilstand. Kim og Jørgen, som begge er fystrenere i NTF, tok målinger ved ulike stasjoner for å vurdere barnas fysiske styrke og hastighet. På den første stasjonen måtte barna holde et bånd og løpe en lengre sprintløype så raskt som mulig med endringer i retning. På den andre stasjonen måtte de kaste en liten 1 kg ball så langt som mulig, først med en forehand-bevegelse, deretter med en backhand-bevegelse, og til slutt med et overhåndskast som i fotball. I tillegg ble deres to-bente trippelhoppstyrke, høydehoppstyrke og armstyrke målt ved hvile, pull-ups og mer. 25 barn fra regionen Østland Øst deltok i fystest i februar fra kl. 17-19 for fire måneder siden. Til re-testen kom det 12 spillere fra Nesodden, Kolbotn, Soon og Moss. I tillegg til fystesten hadde treneren vår, Bran, en tennistreningssesjon for deltakerne. Det var en flott anledning til å forbedre teknikk og samtidig ha det gøy på banen. Etterpå serverte Moss Tennisklubb brus og waffler. Alle barna var svært motiverte og ga alt i de ulike testene. All data som ble samlet inn, vil nå bli evaluert og sendt tilbake til klubbtrenerne sammen med tips om fysisk form og hvordan de kan forbedre prestasjonene sine i nær fremtid. Vi vil også takke NTF for deres ekspertstøtte og for å ha sendt oss to meget dyktige konsulenter. Dette har virkelig bidratt til suksessen til re-fystesten. Det er flott å se engasjementet og innsatsen fra alle barna som deltok i re-fystesten i Moss Tennisklubb. Dette arrangementet har ikke bare bidratt til å måle barnas fysiske styrke og hastighet, men også til å motivere dem til å fortsette med sin tennisutvikling. Vi ser frem til å se deres fremgang og suksess i fremtiden. Tusen takk til alle involverte og spesielt til NTF for deres støtte!

Treningssamlinger på fredager

De tre første treningssamlingen i mai var en svært gledelig begivenhet for konkurransespillere i region Østland Øst på Råde. 14 unge tennisspillere møttes igjen på fredag, 2. juni fra 18:00 til 20:00. Kraftsenteret ser allerede frem til neste trening på kommende fredag.

Konkurransetrening for unge spillere på Moss Tennisklubb

Moss Tennisklubb fortsetter å utvikle seg og ønsker nå velkommen til et spennende tilbud for konkurransespillere. Fra 19. mai 2023 vil klubben arrangere konkurransetrening på anlegget i Råde, som er åpen for ikke-medlemmer. Treningene vil være åpne for spillere mellom 11 og 19 år fra klubber i Østland Øst-regionen. Treningene vil foregå hver fredag kl 18-20, og deltakerne vil få muligheten til å trene på en flott anlegg og bli veiledet av en dyktig trener. Den gode nyheten er at treningsavgiften kun vil være 100 kroner per økt, støttet av Norges Tennisforbund. For å delta, må man aktivt delta i konkurransetrening i sin egen klubb og delta i turneringer. Den treningen er for barna som trener mellom 6-8 timer og satser. Vurderinger skal gjøres etter UTR som at de kan få sin nivået til trening.

Fantastisk stemning på Tennis Youth Festival i Moss i april

NTF, sammen med Moss TK og Region Østland Øst, inviterte til Tennisfestival for ungdommer søndag 16. april! Alle ungdommer som er medlem i en av Østfold Østs aktive klubber, Moss TK, Halden TK, Sarpsborg TK, Fredrikstad TK, Soon TK, Drøbak TK, Nesodden TK, Kolbotn TK, Ski IL Tennis og Mysen TK, fra lle nivåer og i alderen 12-19 år fikk en hjertelig invitasjon til å melde seg på. Alle skal være der! 40 ungdommer fra de fleste klubbene var samlet punktlig kl 14 og hadde masse moro med tennis i ulike formater og morsomme tenniskonkurranser. Ungdommene ble delt inn i flere lag og alle viste lagånd. Hele dagen var veldig uformelt og gøy for alle deltakere samt organiserende fra NTF. For en tilbakemelding vi fikk: «Ungdommene koste seg på og utenfor banene. Are styrte showet på minitennisbanen og Ingrid, med hjelp av Selma, lagde syvkamp med mye moro i oppholdsrommet… Konge å avslutte dagen med pølsefest, drikke og snacks! Har fått mange hyggelige tilbakemeldinger ungdommer, foreldre, trenere og styremedlemmer om en flott og givende ettermiddag i Moss.» Mange møtte nye og gamle venner fra tennisregionen. Samtidig ble det arrangert et møte med informasjon om kraftsenterutforming i andre etasje i klubben der nesten 20 personer fra 8 forskjellige klubber deltok. Det var stort engasjement og gode diskusjoner. Moss Tennisklubb vil takke NTF og allebarna for flott opplegg, inkludert vellykket forberedelse og gjennomføring, spesielt Christian Grind, Cezar Johansson, Ingrid Huus og Robert Andersson fra NTF/RØØ! Til slutt har alle barna fått premier som kule solbriller, t-shirter med flere. Alle dro fornøyd hjem kl 18. Moss Tennisklubb gleder seg til neste tennisevent i klubben!

Mange besøkende fra Samling U14/16 fra NTF på Moss TK i mars

Mange ungdommer dukket opp lørdag morgen, 11. mars 2023 like før klokken 11 på Moss TK-anlegget på Jeløy. Etter at Robban Andersson og hans team hadde invitert til en samling for de som er født 2007-2010 i tennisregion Østland Øst i hallen på Jederveien, samlet seg rundt 30 jenter og gutter fra hele regionen der for å forbedre sin tennis, fys og ernæring under dette profesjonelle heldagsarrangementet. I utgangspunktet var samlingen planlagt for maksimalt 20 unge turneringsspillere som ikke tilhørte NTFs bruttotropp, hadde deltatt i regionmesterskapet i januar i fjor og representert en klubb i ØØ-regionen. På grunn av svært stor pågang samlet seg imidlertid nesten 30 spillere seg og møtte det meget godt forberedte og utvidede trenerteamet til Robban Andersson (trener i Ullern og offisielt også for NTF/TØØ), Vicky Saxegaard (for ernæring fra Heming) og Philip Quilter (Fystrainer). Fra kl. 11.00 til 17.00 ble ungdommene tilbudt en blanding av førsteklasses tennis og fystraining og et profesjonelt foredrag om ernæring av aktive idrettsutøvere. Treningen ble også gjennomført på ettermiddagen takket være spennende poengspill motivert av alle. I tillegg til prestasjonsaspektet ble ikke gleden ved å trene sammen neglisjert. Så ikke bare i treningen, men fremfor alt ved siden av banen i klubbens lokaler under fellesmåltidet og den felles forberedelsen ble latteren og godt humør spredte. Moss Tennisklubb er fornøyd med den store interessen og den vellykkede starten som en forsterker og i samarbeid med RØØ og det profesjonelle trenerteamet. Tusen takk for motivert engasjement fra alle involverte. Vi sees igjen snart og fortsett det samarbeidet.

Fystest fra NTF for aktive konkurransespillere i februar

I februar fant sted en fystesting i treningstiden til konkurransegruppen fra klokken 17-19 og etterpå i styrkerommet for 25 barn fra regionen Østland Øst. Trenere og aktive turneringsspillere fra 6 omkringliggende klubber som Halden, Fredrikstad, Soon, Kolbotn og Nesodden kom til Jeløy for å teste deres fysiske tilstand. Kim og Jørgen, som er fystrener i NTF, tok målinger på flere stasjoner for å bestemme barnas fysiske styrke og hastighet. På den første stasjonen måtte barna holde bånd og spore en lengre sprintrute så fort som mulig med retningsendring. På den andre stasjonen måtte de kaste en liten 1 kg ball med begge beina på gulvet så langt som mulig en gang med en forehand-bevegelse, en gang med en backhand-bevegelse og en gang som et fotballkast over hodet. I tillegg ble deres tobente trippelhoppkraft, høydehoppkraft og styrke i armene målt under hvile, pull-ups og mer. Alle barna var svært motiverte og ga sitt beste i alle tester. Alle innsamlede data vil nå bli evaluert og sendt tilbake til trenerne i klubbene med tips om fysisk form og prestasjonsforbedring i nær fremtid. Vi gleder oss allerede til en ny test etter treningsjusteringen! Tusen takk også til ekspertstøtten fra NTF, som hadde sendt oss to meget gode konsulenter!

Samling U19 i Moss Tennisklubb i februar 2023

Den første U19-samlingen i Moss Tennisklubb ble arrangert lørdag 11. februar 2023. Selv om noen spillere ikke kunne delta på grunn av sykdom eller turneringer, møtte 7 unge juniorspillere fra regionen Østland Øst Jeløy opp til samlingen. Samlingen startet klokken 09:00 og varte til klokken 14:00 med en times pause. To gutter fra Nesodden og fem jenter fra Moss, Halden og Heming deltok. Hovedtrener og daglig leder Branislav Sisojevic fra Moss Tennisklubb organiserte treningen, som inneholdt en kort velkomst, oppvarming, fysisk trening, tennistrening, teknikkanalyse og en pause med en liten matbit. På lik måte som de siste to samlingene for yngre spillere i år, fokuserte denne samlingen på fysisk trening med styrke, motorikk, koordinasjon og hurtighet, samt tennisspesifikke temaer som serve og retur, match play og double trening. Alle spillerne, inkludert Emma Melkic og Andrea Bilden fra Moss Tennisklubbs konkurransegruppe, hadde det gøy med treningsutfordringer og møte av andre gode spillere. Tennisklubben ser frem til å arrangere flere samlinger for juniorspillere i fremtiden. Med en stadig voksende interesse for tennis i regionen, er det viktig å kunne tilby treninger og samlinger for alle nivåer og aldersgrupper. Moss Tennisklubb vil fortsette å være en pådriver for å fremme tennis i Norge og bidra til å utvikle gode spillere for fremtiden.

Kraftsenter Moss Tennisklubb organiserer første samling 2023

I helgen 14./15. januar ble det første U12 samling i de nye året 2023 arrangert. I all hovedsak ble gode, unge juniorspillere fra regionen Østland Øst invitert. Samlingen startet kl. 09:00 og sluttet kl. 14:00 begge dager med en times pause. Flere inviterte spillere kunne ikke delta fordi de deltok i en U14-turnering i Holmen. Denne gangen var de tikke noen jenter til stede men 7 gutter fra hele regionen fra Halden til Snarøya fant veien til Moss. Moss Tennisklubb arrangerte en trening som inneholdt en kort velkomst, oppvarming, fystrening, tennistrening, teknikkanalyse og en pause med en liten matbit. Den var som de siste to samlinger i forrige år fokusert på fysisk trening med styrke, motorikk, koordinasjon og hurtighet samt tennisspesifikke temaer som serve og retur, match play og double trening. Alle gutter inkludert Jovan Blagojevic fra Moss Tennisklubb sin konkurransegrupp hadde masse gøy med treningsutfordinger og møte av andre god spillende venner. Vi gleder oss til de neste samlinger i Moss Tennisklubb som blir arrangert f.eks. for U12, U14 og U16 i 2023!

Moss Tennisklubb er første kraftsenter i Norge

Første kraftsenter etablert! text fra Henning Frøystein - i januar 2023 Norges Tennisforbund (NTF) er svært glade for å kunne annonsere etableringen av det første kraftsenteret i landet, som er et resultat av et samarbeid mellom Moss TK og Region Østland Øst. Moss TK har vært en aktiv og engasjert klubb i mange år, og har vist seg som en pådriver for å fremme tennis i Norge. De har vist dette gjennom å organisere turneringer for alle aldersgrupper, juniorsamlinger og andre sosiale arrangementer. Moss TK har også en god geografisk beliggenhet i «Østfold», et anlegg med god innendørs kapasitet, et engasjert styre og ansatte som har lyst å få til enda mer. Region Østland Øst er også en aktør som har ambisjoner om å øke aktiviteten for spillerne i regionen, og har ansatt en trener som ønsker å videreutvikle aktivitetstilbudet, de har også et engasjert styre. Etableringen av kraftsenteret i samarbeid med Moss TK, vil være et viktig skritt for å oppfylle disse ambisjonene. Kraftsenteret har også en aktivitetsplan som ligger ute på nett, slik at alle interesserte kan få en oversikt over hva som skjer og når. Etableringen av kraftsenteret vil også være til stor fordel for nærliggende klubber, da aktivitetene som kraftsenteret organiserer vil være åpne for spillere fra andre klubber i regionen. Kraftsenteret vil være åpen for å ta imot hospitering fra konkurransespillere i nærliggende klubber uten at klubbovergang er nødvendig. For å øke kunnskapen og bygge et godt nettverk, vil kraftsenteret også organisere trenermøter for alle trenerne i regionen. Nettverksmøter for styremedlemmer vil også være en viktig del av samarbeidet, slik at alle interesserte kan diskutere og dele erfaringer. Ved å danne et kraftsentersamarbeid er målet å ivareta bredden i norsk juniortennis. Dette gjelder både bredden i tennisskolen, men også bredden i konkurransetennisen (topptennis). NTF ser frem til å fortsette å jobbe sammen med Moss TK og Region Østland Øst for å utvikle kraftsenteret og øke aktiviteten og utviklingen av unge spillere i regionen. Med etableringen av dette senteret har NTF startet en viktig satsing for å forbedre norsk tennis, og forventer å se positive resultater i årene som kommer. Senteret skal være tilgjengelig for alle interesserte spillere og trenere, og samarbeidet mellom Moss TK og Region Østland Øst vil bidra til å skape et tennismiljø som er inkluderende og åpent for alle, og vil gi flere muligheter for å utvikle seg som tennisspillere i regionen. Forrige torsdag arrangerte Moss TK en uformell rødball turnering for å markere etableringen av kraftsenteret, med representanter fra NTF tenniskids til stede. Vi ser frem til flere aktiviteter i fremtiden. Link til egen kraftsenterside på tennis.no: https://www.tennis.no/spiller/landslagsmodellen/kraftsenter/moss-tk-og-region-oo Det pågår også arbeid med å etablere flere kraftsentre i tillegg til Moss. De senterne som planlegges å etableres i nærmeste fremtid er Innlandet, Stavanger, Region Østland Vest, Sandefjord/Porsgrunn/Tønsberg/Larvik og Stavern. I tillegg håper man å kunne etablere kraftsentre i Vestlandet, Sørlandet, Trøndelag og Nordland innen 2023. Å etablere kraftsentre er nytt arbeid for NTF og vi lærer og blir bedre sammen etter hvert som vi jobber med hvert enkelt prosjekt. Det er spennende arbeid og behovene og situasjonen i landet varierer fra sted til sted. Det vil komme nye oppdateringer når nye sentre blir etablert.

Samling U12 i Moss Tennisklubb –

I desember var det en todagers samling for aktive turneringsspiller fra regionen som er født i 2010/11. I to 5-timers fellestreninger har den siste samlingen i år fokusert på fysisk trening med styrke, motorikk, koordinasjon og hurtighet samt tennisspesifikke temaer som serve og retur, match play og double trening. Deltakere var barn som deltar i turneringer og trener minst 3 ganger i uken. Invitasjonen ble ikke bare tatt imot av barn fra umiddelbar nærhet, som Moss Tennisklubb og Halden, og lenger unna Stabekk, Kolbotn, Heming, Snarøya og Sandefjord, men også unge tennisentusiaster fra Sverige og Lillehammer. Etter først å ha registrert 21 barn, måtte noen melde forfall på grunn av noe sykdomsrelatert fravær. Til slutt møttes 15 entusiastiske, unge talenter til treningshelgen. Treneren vår fikk hjelp av 18 år gamle Gabriele Zymanciute, en tidligere konkurransespiller i Moss Tennisklubb. Kombinasjonen av motiverte spillere og trenere skapte en veldig god treningsstemning. Også på nyåret vil det bli flere samlinger for flere aldersgrupper fra 10-18 år og lede til videreutvikling av gode tennistilbud i regionen. Takk for besøket og en god samling!

Moss Tennisklubb kan bli kraftsenter

Moss Tennisklubb har nylig tatt et viktig steg i retning av å bli en viktig aktør innen norsk tennissport. På torsdag den 27. oktober 2022 hadde klubben besøk av Cezar Johansson, som er Landslag og Kraftsenter koordinator i Norges Tennisforbund (NTF). Formålet med besøket var å evaluere om klubben kunne bli et Kraftsenter, og dermed bidra til å styrke spillerutviklingsarbeidet gjennom en planmessig og regulert desentralisering. Kraftsenter-konseptet er en del av NTFs arbeid for å styrke norsk tennissport og øke antall prestasjonsutøvere fra flere deler av landet. Konseptet er basert på ønsket om å fremme samarbeid mellom store og små klubber som ligger i geografisk nærhet for å bedre ivareta nye og nåværende spillere lokalt. Kraftsentrene vil tilby samlinger, reiser og turneringer til spillere som ikke er tatt ut på bruttotropp, bistå klubber i området med trenerutdanning, nettverksmøter og anleggsutvikling, og sørge for at det finnes et regionalt konkurransetilbud for barn (ROG), ungdom og voksne. Kraftsenter-konseptet er delt opp i tre nivåer, rød, oransje og grønn, basert på behovene og ressursene i de ulike områdene i landet. En aktiv klubb som har ressurser og banekapasitet tar på seg ansvaret til å bli et kraftsenter og påtar seg de store oppgavene som turneringsarrangør og prestasjonsutvikling. Oppgavene kan også fordeles rundt i nærliggende klubber som er med i kraftsentersamarbeidet. Moss Tennisklubb ser ut til å være en god kandidat for å bli et Kraftsenter, og klubben vil kunne bidra til å styrke tennissporten i Østfold-regionen. Ved å bli et Kraftsenter vil klubben kunne få støtte til å arrangere samlinger, jobbe med trenerutdanning, og for å styrke og utvide det regionale tilbudet de allerede har med Østfoldkarusellen og ROGY-tour. Konseptet vil også støtte et tettere samarbeid mellom klubber i regionen, som vil være til nytte for alle involverte. For å bli et Kraftsenter må en formell avtale mellom deltakende klubber signeres og vedtas i klubbstyrene. Det er forbundet som velger ut de potensielle klubbene som kan ivareta et kraftsentersamarbeid og som oppfyller alle nivåene rødt, oransje og grønt. Alt i alt ser det ut til at Moss Tennisklubb er på rett vei til å bli en viktig aktør innen norsk tennissport. Ved å bli et Kraftsenter vil klubben kunne bidra til å styrke tennissporten i regionen, og samtidig være en del av en. Les mer her: https://www.tennis.no/spiller/landslagsmodellen/kraftsenter/

Author