Jonathan med to sølvmedaljer i NM 19 i Frognerparken

Det ble en tung dag for Jonathan Berling i Frognerparken i dag.  Først ble det tap med 3/6, 1/6 mot Andreja Petrovic fra Hønefoss, deretter doubletap sammen med Niklas Bådstangen fra OTK mot K. Ståhlbrand/O.T. Lepsøe fra Furuset/OTK med 3/6, 5/7.  I singlefinalen var Andreja den sterkeste og vant fortjent, og i doublefinalen tok også Ståhlbrand/Lepsøe en fortjent seier i en kamp der Ståhlbrand var banens beste med gode server, returer og framfor alt glimrende nettspill.  Jonathan hadde ikke dagen i dag og var skuffet over eget spill, men han har hatt en fin turnering etter en tung treningsperiode og fikk flere fine kamper.  Han har også to år igjen i 19-årsklassen…
Nå blir det noen hviledager fulgt av lett trening fram mot NM senior der herresingle starter tirsdag 13. august.  
Finaleomtale på NTF hjemmeside kan du lese HER

Alle resultater fra NM 2019 finner du HER

Nicklas Bådstangen – Jonathan Berling – Kristoffer Ståhlbrand – Ole Tinius Lepsøe

07.08.2019: Jonathan til to finaler i NM 19 i Frognerparken.  Med seier over Nikolas Tvedt fra Stabekk i dagens semifinale blir det grusfinale for Jonathan Berling kl. 10 i Frognerparken i morgen.  MTK-spilleren måtte jobbe hardt for seieren i en kamp der spillerne vekslet på å være i føringen.  Første sett gikk til Nikolas, men helt på slutten av 2. sett og i det avgjørende settet var Jonathan best og vant til slutt med 4/6, 7/6(3), 6/2.  Etter en velfortjent pause – og i lett regn på glatt bane – sikret så Niklas Bådstangen og Jonathan seg finaleplass i double med 6/0, 6/0 over T. P. Risebrobakken/E. P. Hansen fra Ullern. 

Andreja Petrovic fra Hønefoss er Jonathans finalemotstander i morgen

06.08.2019: Jonathan til to semifinaler i NM 19 i Frognerparken.  Jonathan Berling vant 6/4, 7/5 over Joachim Schaefer fra Ullern i kvartfinalen i NM i dag.  Det ble en tett og underholdende kamp med variert spill der spillerne fulgte hverandre hele veien.  Men Jonathan avsluttet begge sett best og dermed blir det semifinale mot Nikolas Tvedt fra Stabekk i morgen.  Niklas Bådstangen spilte en ny, god kamp mot 1. seedete Felix Nordby, men måtte seg seg slått med 3/6, 5/7.  Jonathan og Nicklas vant senere på dagen kvartfinalen i double med 6/3, 6/3 over W. Bongard/B. Reicborn-Bjørneklett fra Nordberg.  I semifinalen onsdag møter de E. Porsmyr Hansen og T. Porsmyr Risebrobakken fra Ullern.

Jonathan på vei til semifinale i single

Der møter han Nikolas Tvedt fra Stabekk

05.08 2019: Jonathan klar for kvartfinale i NM 19.  Etter at sykdom slo ham ut i mai og juni gikk med til lett trening, lagkamper og noen få turneringskamper, ble juli en tung grunntreningperiode for MTKs Jonathan Berling.  Sammen med blant annet Fredrik Øyan Moe, Daniel Izadifar og doublepartner Niklas Bådstangen fra OTK (bilde) har det blitt mange timer på MTK-grusen og i styrkerommet, men ingen kamper.   Det syntes i den første kampen i NM 19 år som startet i Frognerparken på søndag.  For selv om Jonathan (seedet nr. 4) spilte bra og vant 6/4, 6/1 over Christian Parr fra Ålesund i den kampen, var han tydelig «matchrusten».  I tirsdagens 2. rundekamp mot Kristoffer Mathiesen Strøm fra HTK viste han framgang, spilte variert tennis og gjorde få feil.  Kristoffer hadde en tøff tresetter i bena fra søndag, og Jonathan var klart best og vant med 6/1, 6/0.  Også treningskamerat og doublepartner Niklas er klar for kvartfinale etter to sterke seire mot henholdsvis Lars Minsaas fra Stavanger (seedet nr. 8) og Max Bakken fra Heming.  Det lover godt for Nicklas/Jonathan som er 2. seedet i double og spiller sin første kamp i 2. runde på tirsdag.  I singlekvartfinalene venter tøffe kamper for begge.  Jonathan møter 5.seedete Joachim Schaefer fra Ullern mens Niklas møter 1. seedete Felix Nordby fra HTK.  MTKs Jacob Krefting var også med, men følte seg ikke bra og tapte i 1. runde i både single og double.

Jonathan Berling og Niklas Bådstangen på plass i Frognerparken og klare til å ta fatt på året Norgesmesterskap

Author