Grand Prix Moss Juli 2023

Moss Tennisklubb arrangerte nylig en fire-dagers turnering, kjent som Grand Prix, som besto av fire individuelle turneringer: herresingel, damensingel, herredouble og damedouble. Doublekampene ble spilt på lørdag og søndag, mens singelkampene ble fordelt over to kvalifiseringsdager og to hoveddager. Totalt var det påmeldt 50 spillere til turneringen.

Herredoublene ble spilt blant åtte par, og etter flere walkovers i feltet sto til slutt eliteseriespillerne Albert Hansen og Bastian Harbo igjen som vinnere i finalen mot Oscar Dennet og Martin Haugen med 6-0, 6-2. I damenes doublefelt var konkurransen hard blant de fire dobbelpar. Hedda Gurholt og Ine Stange, som også var seedet som nummer én og to i singelkonkurransen, stakk til slutt av med seieren etter en hardt utkjempet kamp mot Mathea Henriksen og Arshia Joon, med resultatet 7-6, 6-2. Disse to parene hadde tidligere i semifinalen vunnet 6-4, 6-4 mot Andrea Bilden og Sandra Rocena fra MTK.

I singelkonkurransene måtte flere av de 26 herrespillerne og 17 kvinnelige deltakerne først kvalifisere seg til hovedfeltet. Blant kvinnene klarte den sterke Ine Pedersen å kvalifisere seg etter spennende kamper mot en hardtkjempende Andrea Bilden og Arshia Joon, samt den «lucky loser»-spilleren Josefine Field. I hovedfeltet dominerte imidlertid Gurholt og Stange, som var seedet som nummer én og to, i de første rundene. Dessverre kom Hedda Gurholt for sent til sin planlagte semifinalekamp, og derfor måtte turneringsleder gi en gyldig walkover. I finalen sto Kaysa Helgesen og Ine Stange, som tidligere hadde vunnet 6-1, 6-2 mot Josefine, mot hverandre. Den spennende tre-sett finalen ble til slutt vunnet av Kajsa Helgesen fra Stavanger, med resultatet 1-6, 6-4, 6-3.

Blant herrene kom hele fem spillere fra kvalifiseringen til hovedfeltet: Vinnerne av kvalifiseringskampene Aksel Tinnes-Rimehaug, Mats Rygg Hannestad (som blant annet slo ut Jarle Rosskamp i kvalifiseringen), Ole Jørgen Henæs, Kristian Jarl Brøndamo (på grunn av skadeavbruddet til Bastian Harbo) og en «lucky loser», William Wirak. I hovedfeltet sikret den seedede Herman Høyeraal, kvalifisanten Mats Hannestad, den seedede Albert Hansen og Nikolei Shibani seg plass i semifinalene. Begge semifinalene ble vunnet overbevisende av Høyeraal fra Ullern, med 6-1, 6-1, og Hansen, også fra Ullern, med 6-2, 6-1. Klubbinterne finalen ble vunnet av Herman Hagen Høyeraal med imponerende sifre, 6-3, 6-1.

Moss Tennisklubb ønsker å gratulere alle deltakerne for deres sterke innsats og vinnerspillet, samt de som plasserte seg høyt i turneringen. Vi vil også rette en stor takk til Meron for hans utmerkede turneringsorganisasjon i bakgrunnen, og til alle involverte i gjennomføringen av turneringen, inkludert det harmoniske teamet bestående av Are, Gabriele, Slava og Katja, samt hjelpen vi fikk på den tredje turneringsdagen fra Carsten. Til slutt vil vi takke spillerne for deres deltakelse og flotte tennisspill. Vi ser frem til å møtes igjen på våre anlegg! Ha en flott ferie, fra Moss Tennisklubb!

 

Author