Fystest fra NTF for aktive konkurransespillere

Fystest fra NTF for aktive konkurransespillere

 

Tirsdag fant sted en fystesting i treningstiden til konkurransegruppen fra klokken 17-19 og etterpå i styrkerommet for 25 barn fra regionen Østland Øst.

 

Trenere og aktive turneringsspillere fra 6 omkringliggende klubber som Halden, Fredrikstad, Soon, Kolbotn og Nesodden kom til Jeløy for å teste deres fysiske tilstand. Kim og Jørgen, som er fystrener i NTF, tok målinger på flere stasjoner for å bestemme barnas fysiske styrke og hastighet. På den første stasjonen måtte barna holde bånd og spore en lengre sprintrute så fort som mulig med retningsendring. På den andre stasjonen måtte de kaste en liten 1 kg ball med begge beina på gulvet så langt som mulig en gang med en forehand-bevegelse, en gang med en backhand-bevegelse og en gang som et fotballkast over hodet. I tillegg ble deres tobente trippelhoppkraft, høydehoppkraft og styrke i armene målt under hvile, pull-ups og mer.

 

Alle barna var svært motiverte og ga sitt beste i alle tester. Alle innsamlede data vil nå bli evaluert og sendt tilbake til trenerne i klubbene med tips om fysisk form og prestasjonsforbedring i nær fremtid. Vi gleder oss allerede til en ny test etter treningsjusteringen!

Tusen takk også til ekspertstøtten fra NTF, som hadde sendt oss to meget gode konsulenter!

 

Author