En fantastisk helg med klubbmesterskapet 2023 (utendørs) hos MTK

En fantastisk helg med klubbmesterskapet 2023 (utendørs) hos MTK

Tennisentusiaster i alle aldre, fra 11 til 64 år, strømmet til Moss Tennisklubb (MTK) den 9. og 10. september for å delta i årets mest etterlengtede begivenhet – klubbmesterskapet 2023! Med strålende sensommervær, intens konkurranse og høy stemning på anlegget, ble helgen en uforglemmelig opplevelse for de 25 påmeldte spillerne og alle tilskuerne. Også for det fysiske velværet på sidelinjen ble det sørget med brus og kaffe, samt toast, hamburgere, vafler og sjokolade fra kiosken.

Dobbel (Mixed dobbel) konkurransen var definitivt den mest populære, med hele 10 par som kjempet om mesterskapet. Det var en imponerende blanding av deltakere, fra ungdomsspillere til veteraner, herredouble, mixed double og til og med far/sønn og far/datter mixed double. Det var virkelig en turnering for alle aldre og ferdighetsnivåer.

I semifinalene i hovedrunden sto Andrea/Jarle og Sovi/Bengt overfor hverandre, mens Lotta/Carsten og Gøril/Anders møttes i den nedre halvdelen av tabellen. Andrea og Jarle tok seg enkelt til finalen med en imponerende 4:2, 4:0-seier. Lotta og Carsten måtte derimot kjempe hardt for å vinne en knapp 4:3, 4:2-seier.

I finalen var det de to 16-åringene, Andrea og Jarle, som vant klart med 4:1, 4:0 mot Lotta og Gabriele, som trådte inn for Carsten (som dessverre ble syk på den andre dagen). Gratulerer til klubbmesterne i double, Andrea og Jarle!

Også i trøsteturneringen ble det spilt med stor glede og intensitet. Til tross for en klar 4:0, 4:0-seier, viste både Anja/Thien og Birgitte/Christian flotte ballvekslinger og bidro til en vellykket dag med dobbelspill.

I damesingle var det kun fire deltakere, og etter at Birgitte trakk seg fra gruppespillet av personlige årsaker, viste Gøril, Sovi og Lotta flott tennis på et jevnt nivå. Alle tre kampene var utrolig jevne, og Gøril og Sovi spilte til og med en tredje sett som Gøril til slutt vant med 10:8 etter 4:2 og 2:4. Etterpå gikk Lotta først opp mot Sovi, og den første settet måtte avgjøres i tiebreak. Etter å ha ledet 4:0, snudde Sovi kampen til nesten 4:4. Etter et nesten flott bakhand-vinner fra Sovi som Lotta ga inn, overstyrt Sovi og ga poengene til Lottas fordel. Hennes ekstremt fair oppførsel skaffet henne sympati fra alle på sidelinjen, men kostet henne det første settet. Lotta vant til slutt også det andre settet og spilte deretter mot Gøril i den lille gruppespillfinalen. Også Gøril viste sitt beste tennis og overrasket med trygt, variert og raskt spill. Med 2 No-ad baller i hvert sett, vant Lotta begge settene knapt med 4:2, 4:2. Flott spilt, dere tre!

I herresingle var det enda flere deltakere sammenlignet med damene. De 14 motiverte konkurrentene viste alle fantastisk kampvilje, dedikasjon og glede ved spillet. Også her ble det levert spennende kamper helt til sideturneringen.

I sideturneringens finale sto Kenneth og Daniel overfor hverandre, og de ga alt i den avgjørende match-tiebreaken etter å ha delt de to første settene 3:4 og 4:1. Vinneren av sideturneringen herresingle ble Daniel med 10:6, og det ble umiddelbart etterfulgt av en vennlig spillanalyse på benken. Fantastisk innsats!

I hovedrunden nådde Pål og Thien enkelt semifinalen. Christian så ut til å ha en klar fordel med 4:0 i første sett, men Anders kom tilbake med sterkt spill og tvang kampen inn i et sett-tiebreak. Til slutt vant Christian med 4:0, 4:3 og møtte Pål i semifinalen. Selv om Christian tvang Pål til å spille sitt beste tennis med sin imponerende teknikk, raske serve og utholdenhet, holdt Pål seg på toppen og vant med 4:2, 4:0 for å sikre en plass i finalen.

Bengt kvalifiserte seg også for semifinalen etter en hard kamp mot Bojan. Der møtte han Thien og sammen ga de en underholdende opptreden. Det hele kulminerte med en utrolig spennende match-tiebreak etter 2:4 og 4:1 i det siste settet. Til tross for flott grusbane tennis fra begge sider, vant til slutt Thien den avgjørende tiebreak med 10:7.

Ved avslutningen av klubbmesterskapet var alle øynene rettet mot herresingelfinalen. Pål og Thien viste vakker tennis, men til slutt vant Pål komfortabelt med 4:1, 4:0. Gratulerer til vår nye klubbmester, Pål!

En stor takk til alle spillerne – Anders, Andrea, Anja, Ben, Bengt, Birgitte, Bojan, Carsten, Christian, Daniel, Gabriele, Gøril, Hallvard, Jovan, Kenneth, Knut, Laurynas, Lotta, Marianne, Mazvydas, Pål, Peter, Sovi, Thien, William – samt alle hjelperne, inkludert Bengt (takk for flotte bilder) og turneringsorganisasjonen. Vi ser frem til å møte dere igjen snart på Moss Tennisklubb!

Alle resultater: Norges Tennisforbund – Klubbmesterskap MTK 2023 – Vinnere (tournamentsoftware.com)

Alle bilder: Se alle bilder fra klubbmesterskapet 2023 (utendørs) – Moss Tennisklubb

Author