Surt 3-4 tap i finalen mot Paradis i Bergen

Årets Eliteseriefinale mellom Paradis TK og Moss TK endte med et knapt 3-4 tap på bortebane i Bergen. Vi gratulerer Paradis med seieren, men er samtidig utrolig stolte over vårt LAG som igjen trosset forhåndstipsene ved å lage en ubehagelig tøff og spennende kamp for bergenserne. Vi regnet med at vi måtte vinne begge doublekampene for å ha en reell vinnersjanse i finalen. Og begge doublene ble spennende og jevnspilte og endte i avgjørende matchtiebreak. Eirik Sars Grøner/Markus Sørensen røk dessverre med sifrene 3/6, 6/3, 4-10, men bare minutter etterpå utlignet Jonathan Berling/Jocke Karlsson med seier 7/6, 3/6, 13-11 etter at MTK-paret reddet en matchball. Etter 30 minutters pause og med 1-1 etter doublene var det klart for 1. single mellom Eirik Sars Grøner og Lukas Hellum-Lilleengen, 2. single mellom Jocke Karlsson og Leyton Rivera, 3 single mellom Jonathan Berling og Andrea Petrovic. Eirik tapte 1. sett med 2/6, mens både Jocke (6/3) og Jonathan (7/5) vant sine 1. sett – og dermed steg spenningen blant hjemmespillere og publikum. Eirik gikk opp til 4-1 i 2. sett og Jonathan ledet 4-2 mens Jocke hadde 3-2 mot Leyton, og spenningen rundt banene steg ytterligere. Så snudde Lukas og vant 6/2, 6/4 over Eirik før Jocke like etter utlignet til 2-2 med 6/3, 6/4.  Samtidig tapte Jonathan 2. sett med 4/6 og dermed ble det 3. sett i 3. singlen. Ett tredje sett som ville gi det vinnende laget 3-2 ledelse og muligheten til sammenlagtseier med gevinst i en av de to siste kampene: 4. singlen mellom Tobias Nilsson og Claudio Rivera og 5. singlen mellom Torstein Jystad og Baltazar Wiger-Nordås.  Andrea kom best i gang med break, men Jonathan breaket tilbake og ledet 4/3 før Andrea avsluttet best og tok det 3. settet med 6/4 til stor bergensjubel.  Nå var de en seier unna NM-tittelen.  Tobias tapte 1. sett mens Torstein vant, og spenningen var på topp. Men da Cludio Rivera sikret 2. sett mot Tobias hjalp det ikke at Torstein ledet 6/3, 4/3.  Etter 6 timer med spenning kunne Paradisspillerne feire.  Men alle MTK-medlemmer kan være stolte av sitt lag som i sin debutsesong sørget for sølv og den første NM-finalen på herresiden uten Oslo-lag.  Dette er de spillerne som MTK benyttet i serie- og sluttspill: Eirik Sars Grøner, Joakim Karlsson, Jonathan Berling, Tobias Nilsson, Torstein Jystad, Markus Sørensen, Daniel Berling, Ole Jørgen Henæs, Petter Svensen med Ole C. Reier og Ludwig Boos Eek som kaptein og visekaptein.
Samtidig som vi gratulerer gutta med sølvet er det gledelig å kunne gratulere Mina og Ine Pedersen med gull for Furusets damelag.
Alle resultater fra året NM Lag finner du HER
Bilder og omtale på NTFs facebookside HER
MTKs facebookside HER

Sølv i Bergen…
Daniel Berling, Jonathan Berling Eirik Sars Grøner, Ole C. Reier, Ludwig Boos Eek, Torstein Jystad, Tobias Nilsson, Markus Sørensen. Jocke Karlsson manglet da dette bildet ble tatt
Finaleklart i Bergen…

02.07.2020: Seier over Holmenkollen TK i semifinalen i NM Lag!! Moss TK er sensasjonelt i NM-finalen etter semifinaleseier 4-3 over HTK i NM Lag 2020. MTK stilte med Eirik Grøner, Jocke Karlsson, Jonathan Berling, Tobias Nilsson, Torstein Jystad, Markus Sørensen, Daniel Berling (reserve), Ludwig Boos Eek (visekaptein) og Ole C. Reier (kaptein).
Kampen åpnet med to doublekamper der Eirik/Markus hadde matchball på 9-8 i avgjørende matchtiebreak Eskeland/Bauman, men tapte 1. doublen 4/6, 6/2, 10-12. I 2. doublen spilte MTK med Jonathan/Jocke mot Nordby/Lindeman og vant med klare sifre. MTK var altså nær 2-0, men måtte nøye seg med 1-1 etter doublekampene. Så fulgte 5 uhyre spennende singlekamper.
Først ferdig var 2. singlekampen der Jacob Eskeland fortjent sørget for 2-1 ledelse til HTK med 6/4, 6/4 over Jocke.
Neste ferdigspilte kamp var 5. singlen der Torstein tok en viktig 7/6, 6/2 seier over Leif William Gabrielsen og dermed utlignet til 2-2 i lagkampen.
Jonathan spilte deretter i land 3-2 ledelse til Moss på 3. singlen etter en sterk kamp der han slo Mikkel S. Bauman med 7/5, 6/3. Dermed var MTK en seier unna finale i Bergen.
Og den avgjørende seieren kom ved Eirik på 1. singlen mot Felix Nordby med 5/7, 6/0, 6/3. Det var velfortjent at det var Eirik som ble matchvinner i dag. Etter tapt 1. sett der han ledet 5/2, overtok han fullstendig i 2. sett og vant deretter et tøft 3. sett og kampen med 5/7, 6/0, 6/3.
Tobias hadde første sett og kjempet om 2. sett og seier i 4. singlen, men tapte 2. sett på tiebreak og tredje sett på matchtiebreak etter at lagkampen var avgjort. 
Nå venter finale på Fana i Bergen kl. 12 på lørdag for våre gutter.
I dameklassen er Furuset med MTK-spillerne Mina og Ine Pedersen (som kan spille for Furuset siden MTK ikke stiller damelag), også klare for finale. Den spilles på Sinsen, også på lørdag kl. 12.
Alle resultater finner du HER
Og veldig mange bilder på NTFs Facebook finner du HER

Finaleklare 2020
Bak fra venstre: Tobias Nilsson, Torstein Jystad, Daniel Berling, Jonathan Berling, Markus Sørensen
Foran fra venstre: Ole C. Reier, Jocke Karlsson, Ludwig Boos Eek, Mina Pedersen, Eirik Grøner, Ine Pedersen
På vei til Bergen etter 4-3 over HTK på bortebane!
Bak fra venstre: Torstein Jystad, Tobias Nilsson, Jonathan Berling, Daniel Berling, Eirik Grøner, Markus Sørensen.
Foran fra venstre: Ole Reier, Ludwig Boos Eek og Jocke Karlsson

29.06.2020: Klart tap for MTK mot Paradis i siste grunnspillrunde – semifinale mot HTK i Oslo på onsdag. Det ble en kaotisk og utfordrende dag for MTK-laget da siste dag i grunnspillet til slutt ble gjennomført inne på OTA på søndag. Først måtte vi vente til kl. 1530 på baner inne på OTA og deretter ble det innhopp rundt omkring i hallen etterhvert som det ble ledige baner til singlespill. Dermed forsvant noe av sjarmen og lagfølelsen, men det ble opphevet av at våre spillere fikk tøff motstand. Det responderte de bra på – samtlige virket å glede seg over å bli satt på prøve.
I og med at vi allerede var klare for semifinale, valgte vi å hvile Eirik Grøner og Jocke Karlsson i både single og double og Markus Sørensen i double. Det gav nye doublekonstellasjoner og flere MTK-spillere fikk dermed eliteserieerfaring for første gang mot fjorårets NM-vinner. Jonathan Berling og Tobias Nilsson spilte 1. double mot landslagsspillerne Lukas Hellum-Lilleengen/Leyton Rivera, og det endte med 4/6, 3/6 tap. Paradis-spillerne returnerte godt og holdt et litt høyere tempo enn våre spillere som likevel hang godt med i en spennende og fartsfylt double. I 2. doublen satte vi inn Ole Jørgen Henæs og Petter Svendsen som igjen viste at de kan double. Men naturlig nok kom de tempomessig til kort mot Andrea Petrovic (regjerende norgesmester) og Claudio Rivera og tapte 1/6, 1/6. Ole Jørgen og Petter var store smil etter kampen: «det er aldri for sent å debutere i eliteserien». Jonathan tapte deretter 0/6, 3/6 for Lukas Hellum-Lilleengen som spilte en veldig god kamp. Som i doublekampen tok det litt tid for Jonathan å venne seg til tempo og trykk, men han sto virkelig opp, kjempet om hver ball og hevet gradvis spillet sit etter tidvis å ha blitt utspilt i 1. sett. Med større tempo og flere nettangrep tok han mye mer initiativ i 2. sett og var virkelig var med på å skape en god kamp. På 2. singlen møtte Torstein Jystad Andrea Petrovic og gjorde kanskje sin beste kamp i år da han tapte 2/6, 4/6. I 3. singlen møtte MTK-nykommer Markus Sørensen Claudio Rivera og her var Markus veldig nær seier i sin singledebut for MTK. Etter å ha tatt 1. sett ble det til slutt 7/5, 2/6, 8-10 etter avgjørende matchtiebreak og helhjertet innsats. Selv var Markus ikke helt fornøyd med rytme og eget spill. Også i 4. singlen ble det tap, men god innsats av Ole Jørgen Henæs satte press på Baltazar Wiger-Nordås som til slutt vant 6/3, 7/5. I 5. singlen viste Daniel Berling sitt potensial med fysisk og tungt, offensivt spill i starten av begge sett. Imidlertid klarte han ikke å fullføre settene helt mot rutinerte Victor Selander som dro iland kampen med 7/6, 6/4. Selv om det ble 0-7 tap ble dette veldig god kamptrening der samtlige MTK-spillere kunne si seg fornøyd med egen innsats og læring. Vi sender et kollektivt takk for leksjonen til Paradis og ønske dem lykke til i semifinalen mot OTK hjemme i Bergen. Vi møter Holmenkollen i Oslo kl. 16 på onsdag, forhåpentligvis med både Eirik og Jocke 100% klare til kamp. Uansett er HTK favoritter og dette blir en ny utfordring for vårt lag. Kan vi håpe på støtte fra noen tilreisende mossinger?
Alle resultater fra kampene finner du HER
Og her finner du bilder fra gårsdagens kamper på OTA

Ole Jørgen i full strekk mens Petter følger med …
God stemning med kaptein Ludwig Boos Eek på sidebytte …
Fram på nett! – Tobias og Jonathan …
Torstein og Markus følger med fra tribunen…
Det samme gjør Daniel (nr. 1 fra venstre) og Stian Koch (nr. 3 fra venstre) sammen andre mossinger og bergensere…

27.06.2020: MTK er klare for semifinale i Eliteserien! Etter dagens 7-0 seier over et redusert Stavangerlag er MTKs herrelag allerede klare for semifinale i NM Lag onsdag 1. juli. Stavanger manglet sine tre beste spillere på grunn av skader og satser i år tydeligvis på å gi sine unge spillere Eliteserieerfaring i og med at ingen lag rykker ned. Vi tror Stavanger kommer sterkt tilbake i 2021. Uansett var MTK-spillerne effektive og vant samtlige kamper i to sett. Det skal også sies at alle MTK-spillere hevet seg fra gårsdagens kamp og i dag spilte med bedre riktig spennings- og energinivå. Vi gratulerer med garantert semifinaleplass og 3. plass i debutsesongen i Eliteserien. Nå blir det cup og da er alt mulig…
Om det blir hjemme eller bortekamp i semifinalen avgjøres i morgen. Da møter MTK regjerende norgesmester Paradis fra Bergen. Bergenserne, med flere landslagsspillere på laget, er favoritter og mest sannsynlig blir det bortekamp for MTK mot Holmenkollen som allerede har vunnet avdeling B. Men det avgjøres altså i morgen i Frognerparken – eller innendørs hvis værmeldingen slår til. MTK-spillerne er klare med både inne- og utesko…
Alle resultater fra dagens kamper finner du HER

26.06.2020: Seier i Eliteserie-debuten: Et gledelig antall tilskuere fra Sarpsborg/Fredrikstad i syd til Oslo i nord var innom banene i Jederveien mellom kl. 12 og kl. 19:30 i dag. Tilskuerne kom og gikk – og noen kom igjen – i syv og en halv time mens de 7 kampene ble spilt på våre to grusbaner. Og publikum fikk oppleve både spennende og tidvis velspilte kamper og at MTK gikk rett i ledelsen med 2-0 etter doublene! I 1. doublen hadde Eirik/Markus (se presentasjon av våre spillere under) relativt god kontroll mot Fredrik Lehfeldt/Herman Jentoft og vant med 6/3, 6/4. mens Jocke og Jonathan var litt heldige da de til slutt dro i land seieren i 2. doublen med 7/5, 2/6, 14-12 over Simen Sunde Bratholm/Christian Foss. I 1. singlen var Hemings Simen Sunde Bratholm for skarp for Eirik i dag og vant 6/2, 6/4, men Jocke dro iland 2. singlen med 6/2, 5/7, 10-6 over Fredrik Lehfeldt og sikret dermed 3-1 ledelse. I 3. singlen tok Max Bakken revansje på Jonathan etter tap i GP HTK for en uke siden og vant med 6/4, 6/2. Så ble vår hovedtrener/daglige leder Tobias matchvinner da han slo tidligere MTK-spiller Jacob Krefting 7/5, 6/4 i 4. singlen. Og til slutt slo Torstein Kristoffer Dalbak med 6/3, 7/5. Dermed endte dagen med en gledelig 5-2-seier i eliteseriedebuten! Men, som de som var tilstede kan skrive under på, det var jevnt, spennende og tidvis velspilt. For nervene var også til stede hos begge lags spillere – noe som er helt vanlig i en serieåpning.
I morgen møte MTK Stavanger (som tapte 6-1 for tittelforsvarer Paradis fra Bergen i dag) i Frognerparken kl. 12. Og på søndag er det Paradis som som er motstander samme sted.
Vi takker vårt hjemmepublikum for støtten i dag – og håper at noen av dere tar dere en Oslo-tur eller to i helgen og at vi ser noen av dere i Frognerparken!

God stemning på benken til Jocke og Jonathan etter 14-12 i avgjørende tiebreak…
.. og hos publikum som venter på fortsettelsen etter 2-0 ledelse til MTK…
.. og veldig god stemning blant MTK-trenerne når Ludwig gratulerer Tobias som ble matchvinner ved å sikre uinntagelige 4-2…

25.06.2020: Se Eliteserie på Jeløya fredag 26. juni kl. 12! Det er klart for en historisk tenniskamp på Jeløya. Fredag 26. juni kl. 12 spilles det for første gang Eliteseriekamp på MTKs to grusbaner i Jederveien. Med i alt 7 kamper (2 doubler og 5 singler), vil den ta noe mer en 90 minutter! Vi regner med at kampene vil vare fra kl. 12 og til ca. kl. 18 eller 19. Hvem Heming stiller med vet vi ikke sikkert, men her er MTKs mest aktuelle spillere i årets Eliteserie:

Eirik Sars Grøner (UTR 12,14 – født 1996) blir ener på MTK i Eliteserien i 2020. Eirik spilte opprinnelig i Ullevål Tennisklubb, men har senere vært innom flere klubber og fullført studier og College-spill i USA før han i våres meldte overgang til Moss TK. Nå satser han tennis på heltid og har sin treningsbase i Oslo der han har Jocke Karlsson som trener på Next Step på Furuset. Det hadde nok en del å si for Eirik at Jocke fant veien til Moss allerede i fjor, men med familiehytte i Østfold vet vi fra tidligere at han trives på våre kanter. Eirik er en offensiv single- og doublespiller som spiller publikumsvennlig tennis. Han har erfaring fra Eliteserien og vi vet at han kommer til å gi alt for MTK i de kommende kampene.

Eirik Sars Grøner – med aner fra Østfold

Jocke Karlsson (UTR 11,85 – født 1983) er vår mest rutinerte spiller og kommer til å spille 2. single i 2020. Han er opprinnelig fra Smålandsstenar i Sverige og var en av de beste svenske juniorene i sin aldersklasse. Han har også studert og spilt College-tennis i USA. Jocke har alltid likt å spille lagtennis – spesielt for mindre klubber som utfordrer «de store». Han har tidligere spilt for både Furuset og Bryne i Eliteserien, og meldte overgang til MTK i 2019. Det endte med opprykk til eliteserien – og en ny NM tittel da MTK vant NM Lag innendørs før jul. Jocke er hurtig og dekker fremdeles banen veldig godt. Han spiller litt annerledes enn de fleste andre med hyppig bruk av sin slice forehand og gode stoppballer. I tillegg har han en giftig serve. Jocke er en leken tennisspiller som underholder publikum både med spill og kommentarer. Med svigerforeldrenes sommerhus i Skjeberg og nærhet til svenskegrensen passer det altså perfekt med spill for MTK.

Jocke Karlsson – smålenning som trives i Moss

Jonathan Berling (UTR 11,40 – født 2002) er med sine 18 år vår yngste spiller og debutant i Eliteserien. Han kommer til å spille 3. single i 2020. Jonathan har spilt for MTK siden han var 8 år og begynte i tennisskolen. Han har vært blant de beste i landet i sin årsklasse siden han vant Landsturneringen inne i Stavanger som 12-åring og har levert en rekke gode resultater for MTK i både individuelle turneringer og lagtennis. Når MTK tok NM Lag tittelen inne i 2019, var Jonathan sentral. Han er ganske «all-round» i sin spillestil og også en bra doublespiller. Jonathan har ett år igjen på idrettslinja på Kirkeparken, og sikter etter det mot college-tennis i USA.

Jonathan Berling fra Gullfunnet i Rygge – endelig ekte mossing…

Tobias Nilsson (UTR unreliable – født 1990 ) har vært hovedtrener i Moss TK siden høsten 2018, og er faktisk veldig pålitelig – selv om han altså ikke har spilt nok singlekamper de siste årene til å oppnå «reliable» UTR-ranking. Men han ble likevel norgesmester for MTK rett før jul da han var med på MTKs vinnende lag i NM Lag inne. Han kommer til å spille 4. single for MTK i år. Tobias er ukependler fra Mariestad i Sverige der han finner helgeroen hos familien. Fra mandag til torsdag står han på banen som sparringspartner/trener for konkurransegruppen på formiddagen og som sjefstrener for Tennisskolen og voksentreningen til sent på kveld. Med NTFs ferske regelendring som tillater ukependlere med fulltidsstilling i norsk klubb å spille i forbundsserien, ble han klar for divisjonstennis for MTK i «tolvte time». Tobias gikk på Rikidrottsgymnaset i Lidköping og var for ca. 8 år siden i finalen i Grand Prix i Moss. Han er en rutinert spiller med mye erfaring fra svensk seriespill og er en kjærkommen forsterkning for oss i år. Vi regner med at mange av Tobbes elever møter fram for å heie på ham!

Tobbe gleder seg til norsk lagtennis og oppfordrer MTKs medlemmer til å komme og støtte laget!

Torstein Jystad (UTR 11,15 – født 1992), ble opprinnelig lokket med til MTK-trening av Ole Jørgen i 2015 og spilte en sesong for MTK i 2015. Etter jobb og studier i utlandet er han nå i full jobb i Oslo – og tilbake hos oss. Torstein bor på Kolbotn og har således kort vei ut på E6 og ut videre til Moss. Men han tar aller helst toget og går gjerne til MTK fra jernbanestasjonen. I Torstein har vi en treningsvillig, seriøs og solid spiller som ikke er redd for å bli svett. Han gir alltid alt på klubbtreningene og er en solid sparringspartner. Vi vet at han kommer til å gi alt når han nå får sin debut i Eliteserien.

Torstein Jystad – debutant i Eliteserien 2020

Markus Sørensen (UTR 10,76 – født 2000) er opprinnelig fra Heming, men kombinerer nå studier i Oslo med seriøs tennistrening på Next Step-akademiet på Furuset sammen med Eirik Grøner og under ledelse av Jocke. Det er kanskje derfor han valgte MTK i år? Markus har vært en del plaget av skader, men er nå skadefri og i fin utvikling. Han liker double, og kommer nok til å bli å finne i en av våre doubleoppstillinger, men får nok også sjansen i single.

Markus Sørensen – en glad gutt som gleder seg til Eliteseriespill for MTK

Les hva Moss Avis skrev 17. juni.
PÅ NTFs Facebookside finner du også litt omtale før det braker løs i NM Lag Elite 2020

15.06.2020: Eliteserie på Jeløya fredag 26. juni kl. 12! Mens resten av divisjonstennisen er avlyst pga korona-situasjonen, blir det Eliteserie-spill også i 2020 – og da for aller første gang i historien med Moss TK på plass i herreklassen! Riktignok deles Eliteserien i år i to avdelinger med 4 lag i hver avdeling + sluttspill – istedenfor grunnserie med 7 kamper + sluttspill. For MTK blir eliteseriedebut med hjemmekamp mot Heming fredag 26. juni kl. 12 – sett av den dagen!! Grunnspillet fortsetter lørdag 27. juni og søndag 28. juni. Da møter MTK henholdsvis Stavanger og tittelforsvarer Paradis i Frognerparken. For å nå sluttspill/semifinale kreves det minst 2. plass, noe som innebærer minst to seire. Det blir en skikkelig utfordring, men våre spillere bør kunne gå i kamp med senkede skuldre, for siden det ellers ikke blir spilt divisjonstennis i år, er MTK-gutta nemlig garantert Eliteseriespill også i 2021! (les videre under bildet)

Klare for doubletrening fredag 12. juni: Jonathan Berling, Tobias Nilsson, Torstein Jystad, Markus Sørensen, Eirik Sars Grøner og Joakim Karlsson

Fredag 12. juni kunne vi endelig samle stammen i laget til fellestrening med utprøving av forskjellige doubleoppstillinger på utebanene på Ramberg. Av de spillerne som sørget for opprykk i fjorårssesongen, vil vi spesielt savne Fredrik Øyan Moe og Daniel Izadifar som begge avsluttet fire års utdanning i USA denne våren og fremdeles befinner seg i USA. Joakim Karlsson og Jonathan Berling var sentrale i opprykket i fjor, og er fremdels med. Nye spillere inn er Eirik Sars Grøner, Torstein Jystad og Markus Sørensen samt vår egen hovedtrener Tobias Nilsson. Tobias ble for øvrig spilleklar i siste liten etter at NTF vedtok en for vår del kjærkommen regelendring.


2. mars 2020: Eliteserie på Jeløya i 2020. 
Nå er terminlisten klar og vi vet når og hvor våre lag skal spille (med forbehold om endringer):
Som alle tennisinteresserte sikkert har fått med seg, spiller MTK i Eliteserien i 2020 etter avdelingsseier i 1. divisjon i 2019 (se bilder).  Og ikke nok med det, MTK 2 rykket også opp til 2. divisjon!  Når vi også vet at det skal det skje en omlegging av seriesystemet fra 2021 som innebærer færre lag i 1. og 2. divisjon, betyr det at våre spillere har en tøff utfordring foran seg til sommeren.  Forberedelsene er i gang, men med seriestart i slutten av mai er det på tide å intensivere treningen!
Kan MTKs hevde seg/holde seg i Eliteserien, og hva med MTK 2?  Vi står foran en spennende tennissommer.  Her er kampene (med forbehold om endringer).

Eliteserien herrer 2020 (hjemmelaget først):

23. mai kl. ??: MTK – Oslo TK  (1. spilleomgang går på nøytral bane i Frognerparken)
24. mai kl. 12: Stabekk – MTK
30. mai kl. 13: Paradis – MTK
1. juni kl. 12: MTK – Heming
3. juni kl. 17: Ullern – MTK 1
6. juni kl. 12: MTK – Stavanger
7. juni kl. 12: MTK – Holmenkollen
10. juni er det semifinaler for de 4 beste lagene med finale lørdag 13.6
Avdelingsoppsettet for Elite herrer finner du HER

2. divisjon avdeling A (hjemmelaget først):
21. mai kl. 12: OTK 2 – MTK 2
27. mai kl. 17: Berg – MTK 2
4. juni kl. 17: Ljan – MTK 2
11. juni kl. 16: MTK 2 – Heming 3
14. juni kl. 12: MTK 2 – Porsgrunn
22. august kl. 12: MTK 2 – Furuset
30. august kl. 12: MTK 2 – Kristiansand 2
Avdelingsoppsettet for 2. divisjon herrer avd. A finner du HER

Jonathan Berling, Daniel Izadifar, Joakim Karlsson og Fredrik Øyan Moe etter viktig borteseier mot Stavanger
Jonathan Berling, Daniel Izadifar, Joakim Karlsson og Fredrik Øyan Moe etter viktig borteseier mot Stavanger i 2019