– Banedekket er det viktigste i tennis. Ballen og dekket utgjør sporten, og hvis ikke dekket er godt, så er det ikke gøy å spille.

Det sier Carsten Rosskamp, styreleder i Moss tennisklubb, om hvorfor det var så viktig å få nytt banedekke. Klubben fikk 600.000 kroner i gave av Sparebank 1 Stiftelsen Østfold/Akershus for å bytte dekket og avdukingen skjedde torsdag ettermiddag.

(Saken fortsetter under saken)

MOSS: Daglig leder i Moss Tennisklubb Carsten Rosskamp mener at klubben er viktig for lokalmiljøet. Her med Simen Hessleskaug fra Sparebank 1 stiftelsen Østfold/Akershus.

Avgjørende med støtte

Rosskamp forklarer til Moss Avis at det gamle banedekket var moden for en utskiftning. Det hadde begynt å flasse, linjene var utslitt og det ble uforutsigbart å spille. Derfor søkte de om hjelp til finansiering fra Sparebank 1 Stiftelsen Østfold/Akershus.

– Det handler om trivsel, og vi ønsker å skape gode minner og samhold for barna på Jeløy, forteller Rosskamp.

Han mener at det er barna og ungdommen på Jeløy som tjener på fornyelsen av banene. I sommer har klubben hatt sommertennisskolen for barn, som har samlet rundt 40 barn hver uke. Denne uken hadde de med 12–13 flyktningbarn fra Ukraina, et tiltak som ble støttet av Norges Tennisforbund.

– Man skal ikke måtte dra over Kanalbroa for å være i aktivitet. Dette er også et løft i vår videre utvikling. Vi blir mer attraktive og flere barn blir oppmerksomme på hva som kan gjøres på Jeløy, sier styrelederen.

Jeløy-klubben er populær, og er vanligvis fullbooket på ettermiddagene. Rosskamp roser de frivillige i klubben som har stilt opp på dugnad, men innrømmer at klubben ikke hadde hatt økonomi til å bytte banedekket selv.

(Saken fortsetter under saken)

 

HER BLIR DET FINT: Carsten Rosskamp viser frem det nye dekket. Foto: Maria Anna Beatrice Christiansen

– Det var helt avgjørende at banken kom inn. En så stor investering som et nytt banedekke ville tatt en femtedel av klubbens årsbudsjett. Det hadde vi ikke hatt råd til, opplyser Rosskamp.

– Det er ikke alle som sparker fotball

Simen Hessleskaug, daglig leder i Sparebank 1 Stiftelsen Østfold/Akershus, er fornøyd med å ha støttet tennisklubben på Jeløy. Han opplever at tennis har blitt viktig for barna i lokalmiljøet, og er glad for å kunne bidra.

– Det er ikke alle som sparker fotball, Hessleskaug.

Hessleskaug forklarer at stiftelsen er opptatt av barn og ungdom og deres nærmiljø. Han mener at det er viktig med flere arenaer for inkludering, og ser på tennis som en rimelig og tilgjengelig sport.

– Det er ikke så lett å finne kilder til finansiering, så vi stilte opp med 600.000 kroner. Hvert år gir vi penger til frivillige organisasjoner, men det er viktig for oss at det skjer en egeninnsats. Det har skjedd her, uttrykker Hessleskaug.

Les her den originale teksten: Moss, Jeløy | Moss tennisklubb har fått nytt banedekke: – Hadde ikke hatt råd uten hjelp (moss-avis.no)