Vellykket turneringshelg

Vellykket turneringshelg

Jarle vinner i Oslo og Lotta tar andreplassen i Nesoya

 

Fem spillere fra Moss Tennisklubb stilte opp i ulike turneringer i Oslo og Nesøya. Tre av dem møttes i OTA og konkurrerte der i A-feltet (Carsten Rosskamp), i B-feltet (Jarle Rosskamp) og i F-feltet (Birgitte Huitfeld). I Nesøya derimot heiet de to yngste spillerne Jovan Blagojevic og Lotta Rosskamp på hverandre i Challenge-turneringen. Jovan og Lotta var noen av de yngste i U14-turneringen på Nesøya. Desto mer overraskende var den meget gode prestasjonen til de to i sine kamper.

 

Den mest erfarne spilleren av alle fire, Birgitte, spilte i Oslo Tennis Arena i den nivåbaserte turneringen blant de aktive blandede spillerne i gruppe F. Etter hun fikk en walkover i første runde vant hun klart mot Mille Horsholt fra Asker TK med 6:1 6:1. I den påfølgende kvartfinalen tapte hun i en spennende kamp mot Tobias Eek fra Ski med 6:7 4:6. Gratulerer til sterk presentasjon.

 

Carsten Rosskamp konkurrerte i det sterkeste feltet, og til tross for ivrig trening i uken før turneringen, måtte han likevel innrømme at spillet manglet en del konsistens. Altfor mange unforced errors ga utslag at han måtte han innrømme nederlag mot den svakere spilleren Jørgen Pedersen fra Grefsen med 3:6 5:7.

 

Jarle Rosskamp på sin side fant endelig veien tilbake til god tennisprestasjon etter lang tid og overrasket hele B-feltet med sine 16 spillere som 3.-seedet. I de to første rundene slo han Henrik Gramming fra Nordstrand 6-2 6-1 og Henrik Rothmann fra Oslo Tennisklubb 6-4 6-3. I semifinalen møtte han Ulrik Nygaard, som var 1 år yngre, men seedet 2. I finalen slo han til slutt useedede Sakkari Aasland fra Tønsberg med 6:4, 6:3. Jarle viste seg frem etter turneringen og trener Bran er godt fornøyd med prestasjonen i helgen. Vi gratulerer.

 

Jovan måtte vinne to ganger i gruppekampen for å gå inn i sluttspill av de 10 beste i en 16-elimeneringsfeld. I første runde vant han vant klart mot den 1,5 år eldre Jonathan Tenningen fra Holmen TK med 6:0, 6:0. Mot Morten Tveit fra Njård, som også er 1,5 år eldre, utviklet det seg et etter hvert en veldig spennende kamp i neste runde. Etter å ha klart vunnet det første settet, snudde motstanderen kampen og tvang Jovan inn i det avgjørende match-tiebreak. Der var det  jevnt helt til slutt. Dessverre var det motstanderen som kunne stikke av med seieren med 8:10. Likevel, en sterk prestasjon i din første U14 Challenge turnering, Jovan!

 

På jentesiden gikk det enda bedre. Lotta, seedet som nr 2, seiret i de to første kampene mot Thale Sørtveit fra Bergen med 7:5 6:1 og Nicoline Sunde fra Stabekk med 6:2 6:1. I den påfølgende kvartfinalen etter en bye i første runde av de siste 16, møtte hun Andrea Malling fra Heming og vant igjen 6-2 6-1. I semifinalen måtte Lotta konkurrere mot den 2,5 år eldre Helle Møller-Sievertsen fra Bergen. Med kampvilje og god spilleplan vant Lotta knepent, men fortjent med 4:3 (7:1), 2:4 og 7:3 i det avgjørende tiebreaket. Den påfølgende finalen søndag kveld ble imidlertid vunnet av den eldre Tomine Argel fra Heming. Hun ga Lotta ingen sjanse på slutten av turneringen. Hun vant 4-0, 4-0. Likevel reiste Lotta hjem klokken 21.30 og var også veldig fornøyd med å nå finalen, det samme var trener Branislav Sisojevic. Vi gratulerer!

 

Author