Spennende romjulsturnering

Unge spillere fra Moss Tennisklubb gjør det bra i romjulsturnering

Årets siste ungdomsturnering fant sted i Romjulen fra 28.-29.12.2022 i tennishallen på Jeløy. På grunn av sykdomsrelaterte avlysninger ble jentene og guttene slått sammen i U12 og aldersgruppen U14 ble kun spilt for guttene. Likevel ble tennisjentene holdt på et høyt nivå.

I U14-aldersgruppen møttes fire gutter til single- og doublekonkurranse. To gutter fra Viken ved Oslo (Theodore Noel Garvik fra Blommenholm og Sandvika og Alexander Rosenov Panem fra Vestre Bærum), de to andre er medlemmer og treningspartnere av MTK og reiste hit fra Sandefjord og Vänersborg/Sverige.

Etter gjennomført puljespill gikk den eneste 12årig Nojus Lapen mot Carl Salström Södergren fra Sverige i finalen om turneringsseieren. Som i pulje-kampen var Carl for sterk og vant i finalen med 6:2 6:4. I doublefinalen vant imidlertid Nojus med sin doublepartner Alexander med 12:10, 9:11 og 10:7 i en spennende og velspilt double.

I U12-åringenes konkurranse ble konkurransen mellom jentene og guttene slått sammen kort tid før turneringsstart. Den første dagen spilte Lotta Rosskamp fra MTK og treningspartner Madeleine Hammer Haugteien fra Son og også medlem i MTK i samme pulje med de resterende fire guttene.

I jenteduellen kunne Lotta vinne i tre sett på turneringens første dag. Dessverre måtte Madeleine trekke seg dagen etter på grunn av sykdom etter nok en tett kamp. Desto mer spennende var kampene om turneringsseieren på de andre baner.

Jovan Blagojevic fra MTK tapte etter et hardt kjempet første sett mot Alex Salström Södergren fra Vänersborg/Sverige (treningspartner og medlem av MTK). Med Jovans og Lottas seiere over Elling Bakken fra Grefsen TK og Herman Widerøe Frenvik fra Larvik og Stavern, spilte de to nå med Alex fra Sverige om turneringsseieren.

Jovan og Lotta, som begge ble født mot slutten av 2011, hadde en tøff kamp. Etter tre sett vant Lotta litt mer konsentrert denne dagen med 4:1, 2:4 og 4:1.  Til slutt hadde imidlertid den 1 år eldre Alex turneringsseieren sikret, da han triumferte i det tredje settet mot Lotta i tie-break med 1:4, 4:2 og 4:3 (7:2). Den siste puljekampen i de tre doublene i aldersgruppen U12 ble også vunnet av Nojus og Alex og henviste Lotta og Jovan til andreplass foran Elling og Herman på tredjeplass.

Pulje-kampene utviklet seg spesielt spennende i denne turneringen, da alle deltakerne viste veldig god og kampvillig tennis for sin alder på et veldig godt nivå. Så mange kamper gikk over tre sett eller gikk inn i et avgjørende tie-break.

Vi gratulerer alle vinnere og spillere med gode prestasjoner. Kampresultater finner du på

Norges Tennisforbund – Åpen U12 U14 U16 27-30 desember – Trekninger (tournamentsoftware.com)

 

 

Author