Re-fystest i Moss Tennisklubb: Barna viser sin fysiske styrke og hastighet

Kraftsenter av Moss Tennisklubb var vertskap for en re-fystest for barn fra regionen Østland Øst tidligere denne uken. Arrangementet, som fant sted på kraftsenter RØØ, samlet deltakere som allerede hadde deltatt i forrige test. Begge fystestene ble arrangert av Norges Tennisforbund (NTF).

Aktive turneringsspillere fra seks omkringliggende klubber, inkludert Halden, Fredrikstad, Soon, Kolbotn og Nesodden, kom til Jeløy for å gjennomgå en re-test av sin fysiske tilstand. Kim og Jørgen, som begge er fystrenere i NTF, tok målinger ved ulike stasjoner for å vurdere barnas fysiske styrke og hastighet. På den første stasjonen måtte barna holde et bånd og løpe en lengre sprintløype så raskt som mulig med endringer i retning. På den andre stasjonen måtte de kaste en liten 1 kg ball så langt som mulig, først med en forehand-bevegelse, deretter med en backhand-bevegelse, og til slutt med et overhåndskast som i fotball. I tillegg ble deres to-bente trippelhoppstyrke, høydehoppstyrke og armstyrke målt ved hvile, pull-ups og mer.

25 barn fra regionen Østland Øst deltok i fystest i februar fra kl. 17-19 for fire måneder siden. Til re-testen kom det 12 spillere fra Nesodden, Kolbotn, Soon og Moss. I tillegg til fystesten hadde treneren vår, Bran, en tennistreningssesjon for deltakerne. Det var en flott anledning til å forbedre teknikk og samtidig ha det gøy på banen. Etterpå serverte Moss Tennisklubb brus og waffler.

Alle barna var svært motiverte og ga alt i de ulike testene. All data som ble samlet inn, vil nå bli evaluert og sendt tilbake til klubbtrenerne sammen med tips om fysisk form og hvordan de kan forbedre prestasjonene sine i nær fremtid. Vi vil også takke NTF for deres ekspertstøtte og for å ha sendt oss to meget dyktige konsulenter. Dette har virkelig bidratt til suksessen til re-fystesten.

Det er flott å se engasjementet og innsatsen fra alle barna som deltok i re-fystesten i Moss Tennisklubb. Dette arrangementet har ikke bare bidratt til å måle barnas fysiske styrke og hastighet, men også til å motivere dem til å fortsette med sin tennisutvikling. Vi ser frem til å se deres fremgang og suksess i fremtiden. Tusen takk til alle involverte og spesielt til NTF for deres støtte!

Author