Jonathan og Jacob ble Norgesmestre i double!

Dagens kamper i NM 16 på Heming  åpnet med singlefinaler – og gledelig nok med en MTK-spiller i guttefinalen.  Det er første gang MTK har hatt en gutt I singlefinale i NM i «nyere tid»!  Dessverre måtte Jonathan Berling se seg slått med 2/6, 4/6 av Felix Nordby fra Bygdø som tok en fortjent NM-tittel.  Jonathan bar nok litt preg av manglende finaleerfaring og kom ikke opp på samme nivå som i gårsdagens semifinale – men det var nok også Felix fortjeneste.  Etter en litt nervøs start spilte Jonathan seg gradvis inn i kampen, og i 2. sett fikk publikum se mye bra tennis. Selv om det «bare» ble sølvmedalje, var dette alt i alt en glimrende singleturnering av Jonathan.
Og – etter en times pause – var han klar for en ny finale.  Sammen med klubbkamerat Jacob Krefting tok han en solid revansje for singletapet.  Etter en godt gjennomført kamp og 6/2, 6/4 seier, kunne MTK-paret feire en ny NM-tittel – to år etter at de vant doubleklassen i 14-årsklassen under NM i Stavanger. Finalemotstanderne Albert Porsmyr Hansen (Ullern) og Mathias Langaard (Heming) skal for øvrig ha stor honnør for godt doublespill.  Trekninger og resultater fra NM 16 Heming finner du HER – trekninger og resultater fra Stavanger finner du HER
Dermed er årets innesesong over.  Nå blir det noen dagers velfortjent påskeferie for samtlige MTK-spillere før de starter forberedelsene til utesesongen.  Og i august er det NM ute i Frognerparken…

27.03.2018: MTK-spillere i to finaler i NM 16 år!  Jonathan Berling fulgte opp gårsdagens gode kamp med en ny, sterk prestasjon da han i dag slo hjemmefavoritt Max U. Bakken (seedet 2) med 6/4, 6/4.  Kampen var jevn fram til Max breaket Jonathan og gikk opp i 4-2 ledelse.  Jonathan reagerte positivt ved å heve tempoet og ta 4 game på rad og sikre første sett.  Deretter slapp Jonathan seg løs mens Max spilte passivt.  Det gav Jonathan en rask 4-0 og 5-1 ledelse, men så våknet Max og hevet spillet sitt samtidig som Jonathan gav fra seg initiativet.  På 5/4 til Jonathan hadde Max en gameball til 5/5, men den reddet Jonathan med en skarp forehand cross før han avsluttet kampen med et vellykket nettangrep og et serve-ess.  En time senere var det klart for semifinaler i double, og da var det et heltent MTK-lag som gikk «ut i 100» og spilte flott double med stor intensitet.  H. Lynum/P. Meyer ble overkjørt i 1. sett som endte 6/1 til Jacob/Jonathan på 19 minutter.  Etter 3-0-ledelse i 2. sett falt MTK-guttas tempo og nøyaktighet ned noen hakk, men med fortsatt solid spill ble det 6/3 til MTK-gutta etter 25 nye minutter.  Onsdag er det klart for finaler fra kl.10:00. 

26.03.2018: Jonathan til semifinale i single – og double sammen med Jacob. Våre tre kvartfinalister på Heming var tidlig på plass for å spille inn I dag, men bare Jonathan tok seg videre til semifinale i single i morgen (tirsdag).  Jonathan spilte en bra kamp og vant 6/3, 6/4 over Henrik Lynum, mens MTKs øvrige kvartfinalister tapte sine kamper og måtte nøye seg med 5. plasser.  I Stavanger spilte Gabriele en jevn kamp mot Johanne Alveberg, men tapte 5/7, 6/4, 5/7 etter å ha hatt to matchballer på 5/4 i 3. sett.  På Heming reddet Jacob to matchballer på 2/5 i 2. sett og tvang fram et 3. sett, men måtte se seg slått i en underholdende kamp mot Ole Tinius Lepsøe med 2/6, 7/5, 3/6.  Jacob hadde ikke flyt i siste sett da Ole Tinius breaket ham med tre nettrullere i samme game.  Ine tapte 4/6, 2/6 for Marie Skarica fra Bodø i en kamp der hun ikke kom opp på gårsdagens nivå.  På ettermiddagen avanserte Jacob og Jonathan til semifinalen i double etter seier over brødrene Parr fra Ålesund.  Bilde venstre: Ine, Jonathan, Jacob klare for innspilling.  Bilde høyre: premieutdeling 5.plass gutter single med Jacob, Henrik Lynum, Christian Foss og Julius Andreassen.

25.03.2018: Fire MTK-spillere spiller NM-kvartfinaler i morgen. Etter at 1. og 2. runde nå er ferdigspilt, er Gabriele Zymanciute (NM 14 i Stavanger), Ine Pedersen, Jacob Krefting og Jonathan Berling (NM 16 på Heming) alle klare for single-kvartfinaler mandag morgen.  Mens Gabriele, Jacob og Jonathan alle var seedet og så langt har stilt som favoritter i sine kamper, var Ine useedet etter langvarige skadeproblemer og lite turneringsspill.  Dermed fikk hun 3. seedete Emma Sørensen fra arrangørklubben Heming som motstander i 2. runde.  Det endte med 6/4, 6/3 til Ine i en jevn og spennende kamp.  I morgen starter sluttspillet med tøffe kvartfinaler for samtlige mossinger.

23.03.2018: Nå starter NM Junior. Ine Pedersen, Gabriele Zymanciute, Jacob Krefting og Jonathan Berling har vært med på NTFs Bruttotroppsamlinger de siste helgene, og sammen mend Mina Pedersen er det disse spillerne MTK må sette sin lit til hvis det skal bli medljer i NM for juniorer som starter denne helgen.  I Stavanger spiller Gabriele i 14-årsklassen og Mina i 19-årsklassen, mens Ine Pedersen, Jacob Krefting, Jonathan Berling, Obsa Adem og Erik Lysfjord spiller i 16-årsklassen som arrangeres av Heming TK.  På Heming startet kvalifiseringen i dag, og desverre ble det bare en dag med NM for Obsa og Erik.  De øvrige MTK-spillerne går rett inn i hovedtablåene og starter sine kamper i morgen.

 

Author