Sofia og Sophie i finaler i Jotun Cup 2020 i Sandefjord

Den tradisjonsrike sommerturneringen Jotun Cup i Sandefjord er avsluttet og MTK-spillerne Sophie Toyer (NC A jenter 15) og Sofia Sannem Heian (NC B jenter 13) fikk god motstand og ny motivasjon til videre sommertrening.
Sophie fikk det ikke helt til i singlekampene sine der hun bokførte to tap etter noe passivt spill.  Det ble tap for senere finalist Josephine Field i første runde med 4/6, 4/6 i en jevn kamp, og deretter nok et tap i Bonusklassen med 3/4, 4-0, 10-12 for Airis Mejia som vant klassen.  To tap for gode motspillere som hevdet seg godt i en jenteklasse som besto av mange jevngode spillere.  Sophie spilte seg til gjengjeld fram til finalen i double sammen med Elisabeth Birkevold fra Ljan TK.  Der vant Sunniva Aadland/Susanna Spæren med 8-6, men en lærerik gjennomkjøring før Nm i august der Sophie igjen skal spille sammen med Elisabeth.

I jentenes NC 13 B klasse fikk Sofia Sannem Heian sin Norges Cup debut og viste sin «vinnerskalle» med fire seire før hun tapte i finalen. Etter en enkel 1.rundekamp ble det seier og stadig bedre spill i tre jevne kamper der hun først slo 1. seedete Synne Sivertsen med 6/2, 6/7, 10-7 i 2. runde, deretter Felicia Synnestvedt med 6/2, 7/5 i kvartfinalen og så 3.seedete Amelie Bakke-Kvisle med 2/6, 7/5, 10-3 i semifinalen. I finalen vant 4. seedete Andrea Eie Worren med 6/2, 6/3.
Alle resultater fra Jotun Cup 2020 finner du HER

Sofia kom litt i skyggen på 2. plass…
Også Elisabeth og Sophie vil gjerne ta et steg opp på pallen

Author