Masters og ITF i Stavanger

Etter NM er Masters-turneringen årets nasjonale høydepunkt for landets juniorspillere.  Og MTK fikk til slutt med hele 5 spillere i årets Masters-turnering som altså ble arrangert i Stavanger sist helg.  Mina Pedersen, Jacob Krefting og Johnathan Berling var kvalifisert gjennom topp-8-ranking i sine klasser.  Daniel Berling kom med fordi kun 6 spillere meldte seg i 19-årsklassen og Ine kom med da en spiller måtte trekke seg.  Uansett rekordmange MTK-spillere i Masters!

Med et forfall i guttenes 19-årsklasse, ble turneringsformatet endret slik at de 5 gjenværende spillerne spilte alle mot alle.  Det ble en flott gjennomkjøring for Daniel som etter sitt comeback i ferbruar i år har trent godt og hatt en fin spillemessig utvikling.  Daniel leverte bedre og bedre spill og selv om det endte med tre tap og en seier, ble dette vedifull matching og nye steg i riktig retning for Daniel.

Ine Pedersen snek seg altså inn i Masters på overtid da toppseedete Hedda Gurholt ikke fikk fri på skolen og Ine ble innkalt som reserve.  Etter tentamen og solid flyforsinkelse ble det å gå rett på banen og dermed en vanskelig første kamp kl. 21:30 på kvelden.  Den endte med tap etter at Ine ikke kom opp på sitt normale nivå.  I neste kamp mot Emily Kahrs spilte Ine mye bedre, men fikk dessverre kjenning av en strekk i 3. sett.  Dermed var Masters (og ITF) over for Ine uten at hun fikk vist seg fra sin beste side.

Med 3. plasser i 2014 og 2015 og 2. plass i 2016, har storesøster Mina vært den MTK-spilleren som har levert best av MTK-spillerne i Masters.  Etter fjorårets 2. plass ble det som kjent et lengre skadeavbrekk for Mina, men etter at hun i sommer kunne begynne å trene tennis igjen, har det gått framover og Mina kan igjen trene for fullt.  Etter å ha hatt to matchballer mot Lene Mari Hovda i 2. sett i sin første kamp, måtte hun se seg slått med 6/4, 6/7(4), 4/6.  Med en grei seier i neste kamp ble Mina nr. 2 i sin gruppe og var dermed klar for semifinale.  Der ble det imidlertid tap for Helene Reistad og dermed en litt skuffende 3. plass for Mina som nok hadde planer om en 1. plass i år.

Etter semifinaletap og 3.plasser  i 14-årsklassen i 2016 for både Jacob og Jonathan og gode resultater siden den turneringen, hadde begge to ambisjoner om finalespill i år – selv om de er førsteårs i 16-årsklassen.  Verken Jacob eller Jonathan kom imidlertid opp mot sitt aller beste.  I perioder var det veldig bra, men ingen av dem klarte å prestere jevnt på sitt beste nivå.  Jacob reddet seg videre på settdifferanse da han vant sin siste puljekamp 6/2, 7/6(5) over Ole T. Lepsøe etter å ha innledet puljespillet med to tap. Jonathan vant sin første kamp, tapte den andre og før siste puljekamp var det klart at han med seier ville være klar for semifinale.  Men han kom ikke nærmere enn to matchballer i 2. sett, og dermed var Jonathan ute av Masters etter puljekampene.  Lørdag måtte Jacob se seg klart slått av Max U. Bakken i en semifinale der han var langt unna normalt nivå.  Dermed ble det en ny 3. plass for ham.

Selv om både Mina og Jacob kan være stolte av sine 3. plasser, leverte MTK-spillerne denne gangen litt for varierende prestasjoner til at de bør være 100% fornøyde.  Konkurransen hardner stadig til, og det blir stadig mer krevende å hevde seg både nasjonalt og internasjonalt.  Vi regner derfor med samtlige spillere I konkurransegruppen fortsetter å heve nivået på treningsarbeidet gjennom vinteren.  Se alle resultater fra ProAktiv Eiendomsmegling Junior Masters 2017 HER

Med skade på Ine og sår hals på Jonathan var det kun Jacob tilbake da kvalifiseringen til året ProAktiv Eiendomsmegling ITF Stavanger startet på søndag.  Jacob fikk en tøff trekning da han møtte Oscar B. Poulsen (nr. 1 i Danmark i 2002-årgangen) i 1. runde.  Etter en god åpning av Jacob jevnet kampen seg ut med MTK-spilleren som den førende spilleren.  Men mens marginene var på Jacobs side i den avgjørende puljekampen i Masters, lyktes han ikke med å få med seg settballene I 1. sett.  I 2. sett fikk dansken overtaket og kampen endte 7/6(4), 6/1 i dansk favør.  Alle resultater fra ProAktiv Eiendomsmegling ITF Stavanger finner du HER.

Author