Lotta og Jovan var suksessfull i Landsturneringen 2023

Suksess for Moss-barn i Landsturneringen

Moss, 8. juli 2023 –

Den årlige Landsturneringen, som fant sted fra 1. til 8. juli, kan nå oppsummere en uke fylt med spennende tennisbegivenheter. Med mesteparten av uken preget av en blanding av godt vær og regn, bortsett fra en enkelt full regnværsdag, ble turneringen avholdt på Stabekk- og Ullern-anleggene. Selv under regnet klarte spillerne å utfolde seg ved å bruke OTA-anlegget.

Totalt deltok 231 spillere under 12 år i turneringen, og blant dem var det også to talentfulle barn fra Moss. Jovan Blagojevic og Lotta Rosskamp, fra vår konkurransegruppe, representerte stolt Moss på turneringen. Jovan deltok både i single- og doublekategorien, mens Lotta deltok i single-, double- og mixed-konkurransen.

Jovan Blagojevic imponerte stort i alle tre gruppespillene og vant dem alle. Etter en bye i den første runden av hovedturneringen, møtte han Gabriel Thorsen-Simensen fra Bygdø og vant kampen med 4-0, 4-1. Dessverre tapte han i de siste 32 mot Ole Gulsrud fra Stavanger med 4-1, 4-0. I doublekategorien dannet Jovan et par med Tinius Johnsen fra Bygdø. Etter en bye i første runde avsluttet de sitt eventyr i de siste 32 etter en meget spennende kamp, der de tapte knepent med 4-0, 1-4 og 9-11 i matchtiebreaken mot Bang-Hansen og Nikolai Andresen fra Heming. Vi gratulerer Jovan med en god innsats!

Lotta Rosskamp hadde også en jevn og solid opptreden i turneringen. Hun gikk enkelt gjennom gruppespillene med tre klare seire og kvalifiserte seg dermed til hovedrunden blant de 64 beste jentene under 12 år. Etter en bye i første runde sikret hun seg en plass i de siste 16 etter en seier over Kristine Fenner med 4-3, 4-1. Deretter spilte hun en spennende og høykvalitets kamp mot Ineke Malterud fra Oslo TK. Etter å ha vært nede 0-3 i første sett, klarte Lotta å komme tilbake og vant tiebreaket med 3-4 (6-8), før hun tok de neste to settene med 4-1, 4-1. I kvartfinalen møtte Lotta den senere klare vinneren, Lea Sommerfeldt. Til tross for å ha kjempet godt, endte kampen med et 1-4, 2-4 tap for Lotta, som dermed tok en respektabel 5. plass. Nesten den samme suksessen opplevde hun også i mixed-kategorien sammen med sin medspiller Fredrik Widholm-Veen fra Lillehammer. Som det 5. seedede paret vant de enkelt sine første kamper i de siste 64 med 4-0, 4-0, deretter i de siste 32 mot Lindegaard og Agdenstein med 4-3, 4-1, og til slutt i åttedelsfinalen mot Christensen og Lundetræ fra Stavanger med 3-4, 4-0 og 10-5. I kvartfinalen møtte de det førsteseedede paret, igjen Lea Sommerfeldt og William Grønli Andresen. Overraskende nok kjempet de seg til en tredje sett, men tapte til slutt knepent med 3-4, 4-1 og 4-10. Også her fortjener Lotta og Fredrik gratulasjoner for deres 5. plass!

I jentedouble-konkurransen dannet Lotta et par med Alexandra Jensrud fra Njård. De vant de første 4 rundene og sikret seg en plass i semifinalen etter klare seire med 4-2, 4-0, 4-0, 4-0 og 4-2, 4-0. I semifinalen møtte de igjen Lea Sommerfeldt fra Ullern, denne gangen med Charlotte Anderssen fra Kolbotn som partner. Også her tapte de knepent mot de senere suverene vinnerne med 3-4 (6-8) og 0-4. Vi gratulerer Lotta med en flott 3. plass i jentedouble-konkurransen ved Sissener Landsturneringen!

Moss Tennis Club er stolte av prestasjonene til Jovan Blagojevic og Lotta Rosskamp, som har vist stor innsats og talent under Landsturneringen. Vi ser frem til å følge deres videre tennisreise og håper på enda flere suksesser i fremtiden.

 

Author