Kvartfinale for Jonathan i Svelvik

Jonathan Berling gikk til kvartfinalen i GP Svelvik denne helgen. Denne GP-turneringen har kr. 90 000 i pengepremier og er årets klare høydepunkt i Grand Prix-kalenderen og trekker alltid et sterkt startfelt. Turneringsgjennomføringen er også førsteklasses og det eneste lille minuset med turneringen er at den går på hardcourt midt i grussesongen.
I år deltok dessverre bare Jonathan Berling og Daniel Izadifar fra MTK. Daniel tapte i kvalifiseringen mens Jonathan kom direkte inne i hovedturneringen som siste spiller. I første runde mot kvaleren Nikolai Pran fra Heming syntes det tydelig at Jonathan var uvant med forholdene, men det holdt likevel til seier med 7/5, 6/4 i en kamp der han spilte litt passivt og hadde gjennomgående dårlig lengde.
Da han senere på lørdagen møtte fjorårsvinneren og 2. seedede Jacob Grøner fra OTK, viste Jonathan seg fra en helt annen side og spilte med mye bedre lengde og større aggressivitet. Da de to møttes i Mjøndalen GP tidlig i mai, vant Jonathan overraskende i to sett i en kamp der han fikk til det meste. Etterpå ble Jonathan dessverre syk og mistet dermed mye trening i mai og første delen av juni. Han måtte også trekke seg fra flere turneringer og stå over de første lagkampene. Derfor var det ikke overraskende at Jacob var den sterkeste denne gangen og vant med 6/3, 6/3. Men Jonathan fikk igjen vist at han har et stort spill i seg. Nå gjelder det bare å holde seg frisk, trene hardt og få gode kamper resten av sommeren.
Herreklassen i Svelvik ble vunnet av Lucas Renard fra Mälarhöjden Tennis som slo Eirik Sars Grøner fra OTK i finalen i en tøff tresetter. Dameklassen ble vunnet av Malene Helgø fra Furuset som slo Matylda Burylo fra Stabekk i finalen.
Alle resultater finner du HER

Svelviks Facebook-side med flere bilder HER

Author