Korona-dugnad fredag

I dag tok vi langfredag på forskudd og motorsaga gikk fra kl. 9 til 17. Fliskutter’n var til service helt til kl. 15, men siden vi i dag skulle ta ned trær rundt hallen og enkelte av disse trærne sto litt vanskelig til, var det fint å være to. Vi startet på baksiden av hallen, og styrkerommet er fremdeles uskadet! Glenn hadde også oppdaget en liten trekant mot krysset ved Gjerthytta med trær som absolutt burde tas ned. Siden den også «tilhører» MTK og en del av trærne kunne falle på hallen, ble det en del jobbing der også. Avslutningsvis gikk vi løs på resten av trærne på vestsiden av hallen. Her var vi ikke bare opptatt av å unngå vår egen hall, men også Telenors 4G-sender. Også det gikk bra, og da gjenstår «bare» en del større enkelttrær rundt omkring på anlegget som vi ønsker å ta ned med ekstra sikring og vakter på plass.

Verner har gravd opp og lagt ny plastisolasjon mot muren i hjørnet …
.. og i tillegg kommer det drensrør som skal ta vekk overflatevann når vi får voldsomme regnvær som takrennene ikke kan ta unna …
Styrkerommet er reddet …
.. og «trekanten» ved Gjerthytta er ferdig ryddet bortsett fra fire større trær …
.. mens alle trær er borte på vestfronten og Telenor (og Ole) endelig kan puste lettet ut …
.. her er det nå plass til både minibane, park, tilskuere og utendørs treningsområde …
MTKs anlegg kl. 17 fredag

26.03.2020: Korona-dugnad torsdag. Ole har i dag øket forspranget til Glenn! Motorsaga går fremdeles som en klokke, mens Fliskutter’n måtte inn til Koronasjekk. Heldigvis var testen negativ, og Glenn får nok makkeren sin tilbake i morgen.

De som benytter «Telenors suverene dekning» (sitat Petter) har fremdeles summetone, men det er fremdeles en del trær som skal ned …
.. hvis det går bra blir forstyrrelsene (les trærne) enda færre, og dekningen på Jeløya kanskje «verdens beste»? …
.. bak hallen har det også blitt lysere …
Verner er nå ferdig med å komprimere grusgangen langs banene …
.. etterhvert setter han igang med å utvide parkeringsplassen …
.. men først skal han ordne lekkasjen vi sliter med under kraftig regnvær …
Vi tror på en super grussesong!!

25.03.2020: Korona-dugnad onsdag.  Friskt vårvær med litt sol på klubben i dag! . Vi ble nesten ferdige med å rydde helt fram til hallen mellom banene og steingjerdet. Vi lar friske bjørktrær og furu stå, men har ryddet unna så og si alt annet. Og da ble det faktisk plass til å se konturene av en minitennisbane – kanskje noe å tenke på neste år? På den andre siden av banene ble det i dag lagt toppdekke (over dreneringsrøret) – som også ble komprimert og planert. Ryddearbeidet fortsetter i morgen – da regner vi også med å rydde utenfor hallen.

Det lysner i Moss Tennispark …
.. og på motsatt side er maskinene i aktivitet …
MTK kl. 14 onsdag – Glenn og Kvistern’n ligger litt etter og må kanskje starte før kl. 10 i morgen? …
.. her starter Ole på torsdag…

24.03.2020: Korona-dugnad tirsdag. Det ble nok en intensiv arbeidsdag for Glenn, Rune og Ole i friskt og overskyet vårvær. I dag ble det første stykket mellom banene og steingjerdet ryddet. Her er planen å la bjørk og furu stå, men å rydde unna øvrige trær og busker og slik unngå en del løv inn inn på banene og i tillegg få bedre lysforhold. I tillegg startet Glenn og Rune fjerning av plast og kreosot-stokker som dukket opp etter gravingen av grøft på den andre siden av banene (mot klubbhuset).

MTK tirsdag kl. 14 …
.. litt slitne …
.. stokkene var jo tunge…
.. og de var mange…
Enda en gladnyhet: grusen har kommet! Og på lørdag håper vi å starte rekordtidlig banedugnad i Larkollen…

23.03.2020: Korona-dugnad mandag. Det ble en effektiv arbeidsdag med full fart fra kl. 1030 til kl. 1330 i dag. Fliskutter’n er særdeles effektiv og nærmest glefser i seg trevirke. Dermed går jobben som en lek, og nå er det ingen trær eller busker igjen til venstre for innkjørselen/parkeringsplassen. Våre nærmeste naboer får direkte utsikt til eliteserien 2020.

Kutter’n var i sitt ess og da spyttet han flis ..
.. men bare så lenge han fikk maten sin av av Glenn og Rune —
Nå blir det tennisbaneutsikt for naboene
Verner er praktisk talt ferdig med å legge ned drensrør
MTK i gråvær mandag 23.03 kl. 1330 – ny utsikt …

20.02.2020: Korona-dugnad fredag! Arbeidet på uteanlegget fortsetter. Parallelt med at Verner «Zorro» Andresen fullfører grøftingen rundt banene, fortsatte arbeidet med å felle trær rundt parkeringsplassen. Kort oppsummering av dagens dugnad: trærne falt, kvistene forsvant og flisa sprutet. Og MTK-skyline er i endring!
Også inne er det store planer – blant annet skal garderobene males. Hvis du vil hjelpe til er det bare å melde seg til Rune Bilden – les torsdags-reportasjen under!

 

20.03.2020: Med motorsag på parkeringsplassen…
.. hvert tre man får ned uten å ødelegge noe, er en seier!…
.. Rune i fint driv …
.. samme med Glenn …
.. som også er fornøyd med at dreneringsrøret er på plass …
.. nesten helt fram til hallen …
.. MTK fredag ettermiddag 20.03.2020 – legg merke til den store grana mens dere kan …

19.03.2020: Korona-dugnad torsdag!  Ingen tennisaktivitet på MTKs anlegg betyr ikke at det er stille på klubben.  Styret med Rune, Helge og Glenn i spissen har lagt planer for å gjennomføre en omfattende innsats på anlegget før utesesongen.  Midlertidig forbud mot spill på anlegget fører til tom parkeringsplass og gode forhold for blant annet å benytte tiden til å rydde opp både rundt banene og hallen.  Trær felles nå slik at det fra i sommer skal bli mer sol på bane 1 helt fra tidlig morgen.  Det vil også bli ryddet rundt parkeringen slik at den etterhvert kan utvides.  Det blir helt nødvendig når Tobbes voksengrupper kommer igang igjen og enda flere vil være med å spille tennis.  Det vil også bli felt trær langs steingjerdet for å få mindre lys-skygge-forstyrrelse på kveldstid og minske grønske-dannelse på hallen.
I tillegg har styret gitt Verner Andresen Transport og Graving oppdrag med å drenere rundt utebanene slik at vi tåler vårt nye klima med kraftige regnbyger enda bedre.  Og hvis nåværende vårvær vedvarer, blir neste steg en rekordtidlig dugnad på grusbanene.  Grus og nye linjer er på vei inn!
Så, er du 20+ og har hjemmekontor eller for lite å gjøre på jobben og lyst på et avbrekk, er du velkommen til dugnadsarbeid i trygge former både fredag, lørdag og søndag og utover i neste uke…
BEMERK at dere da må melde dere til Rune Bilden på telefon 412 31 382 eller e-post: rubilden@gmail.com .
Han setter opp dugnadsvakter og sørger for at vi ikke er for mange på dugnad samtidig – slik at alle kan holde trygg avstand til hverandre og kombinere Korona-dugnad med MTK-dugnad.

18.3: Verner «Zorro» Andresen – med nennsom hånd på spakene…
.. nå er drensrøret på plass …
.. mens Glenn og Helge flytter fliskutter’n…
.. som trengs når trærne faller og kvistene skal vekk…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll to top