Gode GP-resultater for MTK-spillerne

Undertegnede har slitt med å holde følge med å rapportere MTK-spillernes turneringsinnsats de siste ukene og forsøker seg herved på en rask oppdatering – her kommer en Grand Prix-rapport.
På GP-fronten har det blitt arrangert to turneringer den siste måneden.  Den første var Palmesus GP 2020 i Kristiansand 10.-13. september der MTK stilte med Ine Pedersen, Eirik Grøner, Jonathan Berling og Markus Sørensen.  Ine røk ut i kvalfinalen i damenes kvalifisering, men for gutta gikk det ganske bra.  Markus måtte gjennom kvalifisering, men besto den testen med glans og vant sine to kvalkamper klart før han vant en tøff 1. runde i hoved og som dermed møtte klubbkamerat Eirik Grøner (seedet nr. 2) i 2. runde.  Her vant Eirik og gikk etter enda en seier videre til finalen.  På motsatt side gikk Jonathan til semifinale med 2. runde-seier mot 4. seedete Ole Tinius Lepsøe (OTK) med 6/1, 7/6(2).  Der ble det tap med 2/6, 3/6 mot toppseedete Herman Høyerål.  To MTK-spillere i semi endte med en 3. og 2. plass etter at Eirik måtte se seg slått av Herman i finalen med 4/6, 5/7 i en bra kamp.
I herrenes doubleklasse fortsatte MTK-framgangen og endte med 1. plass til Markus/Herman Høyerål etter 6/3, 6/4 over Eirik/Jonathan i finalen.
Alle resultater fra Palmesus GP 2020 finner du HER

Neste GP gikk på OTA 24.-27. september med Torstein Jystad, Markus Sørensen, Jonathan Berling og Eirik Grøner på startstreken.  Både Torstein og Markus måtte spille kval, og her kvalet Markus igjen ganske enkelt inn, mens Torstein dessverre røk i tre sett i en tøff kvalfinale.  I hovedturneringen fikk Markus en tøff trekning mot toppseedete Herman Høyerål, men gjorde en god kamp som endte 2/6, 5/7.  Eirik (seedet nr. 3) gikk greit gjennom sine to første runder med blant annet 6/2, 6/0 seier over Ole Tinius Lepsøe (OTK) før han møtte Herman i semifinalen.  Eirik åpnet forrykende og ledet 6/2, 2/0 da Herman gav seg med vond arm.  Jonathan møtte i sin 1. runde tidligere MTK-spiller Jacob Krefting (nå Heming) og vant 6/4, 6/0. Deretter ble det seier over Henrik Lynum fra Ullern før han i semifinalen møtte kongepokalvinneren fra NM i Frognerparken Simen Sunde Bratholm fra Heming.  Der ble det seier til 2. seedete Simen med 6/3, 6/2 etter en god kamp før han fullførte med storspill og finaleseier over Eirik med 6/3, 6/1.
I herrenes doublefinale ble det tap i semifinalen for Eirik/Kristoffer Ståhlbrand (Furuset) med 5/7, 6/3, 4-10 mot Christian Foss/Ole Tinius Lepsøe fra Heming/OTK.  På den andre siden av tablået var Herman/Markus toppseedet og gikk greit fram til finalen der de vant overbevisende med 6/2, 6/1.  Dermed kunne Markus innkassere nok en doubleseier sammen med Herman.