Demo Rullestoltennis i Moss – alle kunne prøve!

Demo Rullestoltennis i Moss – alle kunne prøve!

 

På onsdag var alle invitert til å prøvesitte i en rullestol og prøve seg med å spille tennis samtidig – enten det var treningsdeltakere, foreldre, tilskuere eller nysgjerrige som ville prøve noe nytt, interessant eller stimulerende.

Mellom kl 16 og kl 20 hadde MTK besøk fra Einar Enevoldsen som har 6 NM titler i rullestoltennis og bakgrunn fra svømming. Han er veldig engasjert i frivillig arbeid i Norges Handikapforbund og drift av Oslo Rullestoltennisklubb. Han kom med 5 rullestoler til tennishallen og overbeviste alle som prøvde ParaTennis at du må er veldig sporty hvis du vil komme til ballene og spille den tilbake på andre side.

Etter litt tilvenning, i hvert fall på den forkortede tennisbanen, mellom stående og rullende tennispartnere, kunne vi se noen flere ballvekslinger. Da fant treningsdeltakerne enstemmig ut at tross alle forskjellene mellom ParaTennis og tennis hadde noe til felles. Tennis – enten det løper eller ruller – er en bevegelsessport som krever raske og øvede motoriske bevegelser til ballen: ved tennis med innsats av føtter og ved ParaTennis med innsats av armene som styrer rullestolen. Hovedspørsmålet gjenstår: Star / sitter jeg tidlig i riktig posisjon til å matche den flygende filtballen for å kunne spille den tilbake godt eller til og med overbevisende.

Etter en fint ettermiddag alle hadde masse gøy og en fin prøvetime i å spille med en handicap som er veldig stort i sporten. Barn og voksne mellom 6 og 50 år satt i rullestolene som var spesielt designet for sport som tennis. Disse spesiallagde rullestolene selges for opptil 50 000 kr og er spesielt enkle å styre og trille, til tross for alle nybegynnervansker.

Takk for en flott og gøy ettermiddag, som var et veldig underholdende og aktivt arrangement fra NTF og Einar ved hjelp av flere rullestoler.

 

 

Author