Aktive MTKere i sommerens første turneringsuke

Fra mandag 15. juni var det igjen lov å spille turneringer etter lang tids koronastenging.  Flere MTK-spillere benyttet umiddelbart anledningen til å teste konkurransenervene.  Først ute med turnering var Mjøndalen TK som arrangerte sin årlige GP-turnering allerede fra første tillatte dag – ingen nøling fra turneringssjef Jon Hammerborg altså.  Fra Moss TK stilte Daniel Berling, Jonathan Berling og Eirik Sars Grøner.  Det endte med mange timer med verdifull kamptrening – og en del gode resultater.  Daniel røk i kvalfinalen etter tre timers spill i 30 grader og matchball, mens Jonathan gikk til 2. runde i hovedturneringen der han tapte for 1. seedete Herman Høyeraal fra Ullern etter et godt 1. sett.  Eirik gikk til finalen etter flere lange tresettere, med seier i semifinalen mot landslagsspiller Lukas Hellum-Lilleengen fra Paradis som et høydepunkt.  I finalen tapte han for Herman Høyeraal fra Ullern etter to jevne sett.  I double ble påmelding amputert på grunn av overlapping med GP-en på Holmenkollen, men Eirik og Jonathan stilte opp og vant finalen over brødrene Porsmyr Hansen fra Ullern.   Alle resultater fra Mjøndalen GP finner du HER

Torsdag til søndag spilte følgende MTK-spillere nye turneringer: Sofia S. Heian (Snarøya Race u12 19.-21. juni), Andrea Bilden (Handelsbanken Cup NC 14 Asker), Sophie Toyer (NC 16 Heming i Frognerparken) og Ole Jørgen Henæas, Daniel Berling, Jonathan Berling og Eirik Sars Grøner (Lexus Norwegian Open Grand Prix Sommertour 2020 Holmenkollen).
Sofia tapte i første runde på Snarøya og skal spille Bonus neste helg etter at kampene på søndag «regnet bort».  Andrea i gikk til finale i Asker i Jenter D der hun etter tre fine seire tapte for treningskamerat Aleksandra fra Tønsberg i finalen.
Sophie tapte i 1. runde i single i Frognerparken for Celin Myhre fra Nordstrand som vant A-klassen.  I Bonus A ble det tap for Sara Lindeman fra Holmenkollen med 6/2, 5/7, 8-10.  I double A ble det en seier og deretter tap i semifinalen for klassevinnerne Lindeman/Syrtveit.
I Lexus Norwegian Open Grand Prix Summer Tour 2020 på Holmenkollen var det veldig høyt nivå med Victor Durasovic på plass i herreklassen og Malene Helgø i dameklassen.  Både Ole Jørgen og Daniel røk ut i kvalifiseringen, begge etter gode innsatser.  I hovedturneringen gav Eirik seg etter ett sett mot Simen Bratholm fra Heming med kjenning i armen etter tett kampprogram i Mjøndalen.  Jonathan møtte Max U. Bakken fra Heming og reduserte Max ledelse i innbyrdes singlekamper til 35-36 etter å ha reddet matchballer og vunnet 4/6, 7/5, 7/6 (2).  Deretter vant han og Eirik 1. runde double før Eirik valgte å trekke seg også fra double.  I lørdagens tredje kamp ble det et siffermessig klart tap for Rana Roop Singh Bhullar fra Nordstrand etter 90 minutter.  Kampen var noe jevnere enn sifrene tilsier.  Rana slo for øvrig ut Høyeraal i semifinalen før han tapte for Durasovic i finalen.

Jonathan – Eirik – Edvard og Albert Porsmyr Hansen (før kampen) i Mjøndalen Grand Prix
Eirik og Jonathan etter kampen i Mjøndalen
Andrea og Aleksandra etter finalen i Asker
Jonathan spilte Lexus Norwegian Open Grand Prix Summer Tour 2020 på Holmenkollen – fornøyd etter nok en tresetter mot Max – denne gangen endte det med seier!